Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Quinoa salade recepten

Camille
2 min read

Op het gebied van gezond eten worden er steeds nieuwe dingen ontdekt waar een ware hype omheen ontstaat en waarvan wordt beweerd dat ze uitstekend zijn voor je gezondheid. Tegenwoordig deze ingrediënten of gerechten “superfoods” genoemd. Een van deze populaire superfoods is Quinoa. Quinoa komt van nature uit Zuid-Amerika. Quinoa is makkelijk te verwerken in verschillende gerechten en wordt vaak gebruikt als toevoeging aan bestaande gerechten om deze gezonder te maken. Vooral in salades doet Quinoa het uitstekend.

De lekkerste salades met Quinoa

Je kan een salade nog lekkerder en gezonder maken als je er Quinoa aan toevoegt. Daarnaast kan je natuurlijk ook je eigen salades maken met Quinoa. Hier vind je enkele heerlijke recepten waarin Quinoa een sleutelrol speelt.

  • Quinoa met avocado, granaatappel, walnoten, paprika’s, olijfolie en basilicum. Hoeveel je toevoegt, kies je gewoon zelf!
  • Quinoa-paprikasalade.
  • Quinoa als salade op zich. Afwerken met peterselie, veldsla, citroensap en zalm.

Quinoa in andere gerechten

Quinoa is een veelzijdig ingrediënt dat in vele verschillende gerechten tot zijn recht kan komen. Denk bijvoorbeeld aan een Quinoa nasi met Chinese roerbakgroente, spekreepjes en uien. Zo kun je Quinoa gebruiken op allerlei manieren die je zelf prettig vindt en kun je ieder gerecht verrijken. Door de authentieke smaakervaring die Quinoa je biedt heb je de mogelijkheid om een compleet nieuwe twist te geven aan bestaande gerechten en je gasten op een prettige manier te verassen.

Ook zou je Quinoa kunnen toevoegen aan een gezonde smoothie of ander gezond tussendoortje.

De veelzijdigheid van Quinoa

Zoals je ziet kun je vele verschillende kanten op met Quinoa en is er in ieder gerecht wel een plekje te vinden voor deze hedendaagse superfood. Nu weet je hoe je salades kan verrijken met Quinoa en hoe je in ieder gerecht Quinoa kan laten integreren. Maak een heerlijke nasi of roerbakschotel en laat je gasten kennis maken met een nieuwe smaaksensatie die hun papillen wakker schudt en weer voor nieuwe inspiratie zorgt.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…