scrollTop top

RECEPT Bowl met aardbeiencoulis, pindakaas en braambessen

RECEPT Bowl met aardbeiencoulis, pindakaas en braambessen

Wie een actieve zomer op het programma heeft staan, zal zich straks heerlijk kunnen uitleven met aardbeien, blauwe bessen, frambozen, braambessen en kersen van bij ons. Voedingsdeskundige Stephanie Scheirlynck stelde voor alle sportieve fruitfans vier energieke recepten samen: van smaakvolle ontbijtgerechtjes tot verbazend plezante tussendoortjes, met telkens BelOrta-bessen in de hoofdrol.

Stephanie Scheirlynck: ‘Deze gezonde bowl is een volwaardig ontbijt en bevat alle voedingsstoffen die een ontbijt vraagt: vers fruit voor vitamines en mineralen, yoghurt voor de eiwitten, pindakaas als gezonde vetten en granola voor wat koolhydraten. Als je nadien wil gaan sporten, kun je de portie granola gerust wat verhogen.’

Benodigdheden voor één portie

  • 250 g BelOrta aardbeien
  • 50 g BelOrta braambessen
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • Snuifje peper
  • 125 ml magere Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 40 g granola
  • Enkele blaadjes munt

Bereidingswijze

  • Spoel de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd in vieren.
  • Doe de aardbeien in een pan en stoof tien minuten op een laag vuur, roer regelmatig.
  • Voeg er de agavesiroop aan toe en kruid met peper.
  • Laat nog vijf minuten verder stoven en daarna afkoelen.
  • Meng de yoghurt met de pindakaas en serveer met het aardbeienmengsel, granola en braambessen. Werk af met enkele blaadjes munt.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!