Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Halloween op je bord dankzij HelloFresh

Sien Vanneste
5 min read

Je kent het wel, een hele dag gaan trick-or-treaten en ’s avonds heb je geen flauw idee wat je nog moet klaarmaken. HelloFresh heeft speciaal voor deze griezeldag lekkere recepten ontwikkeld zodat je je kinderen zonder problemen aan tafel krijgt. Happy Halloween!

1. Griezelige gehaktbrood-mummies met zoete wortelfrietjes en aardappelpuree

Benodigdheden voor 4 personen

  • 6 wortelen
  • 20 gram verse krulpeterselie
  • 50 gram Panko paneermeel
  • 2/5 rollen quichedeeg
  • 160 gram cranberrychutney
  • 1 ui
  • 400 gram gemengd gekruid gehakt
  • 4 mespuntjes nootmuskaat
  • 800 gram kruidige aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels roomboter
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels honing
  • Scheutje melk

Bereiding (50 minuten)

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd van een wortel 2 dunne plakjes per persoon, deze wortelplakjes gebruik je voor de ogen van de mummie. Snijd rest van de wortel in dunne frieten.
  • Meng in een kom de wortelfrietjes met per persoon 1 theelepel honing en ½ eetlepel olijfolie. Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier en laat in 35-40 minuten karameliseren in de oven.
  • Snipper 1/4 ui per persoon zeer fijn en snijd de krulpeterselie fijn. Rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon. Leg het gehakt in een kom. Voeg de gesnipperde ui, de panko, de geraspte nootmuskaat, 1/4 theelepel zout per persoon en de helft van de krulpeterselie toe aan de kom. Kneed tot een stevige bal.
  • Snijd het quichedeeg in dunne repen. Maag 1 gehaktbal per persoon van het gehaktmengsel. Druk de gehaktbal een beetje plaat. Leg dunne repen over de gehaktbal en druk voorzichtig aan. Wissel steeds van richting zodat er een mummie ontstaat. Gebruik de wortelplakjes voor de ogen van de mummie. Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter of olijfolie. Leg de mummies erin en bak 25-30 minuten in de oven.
  • Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd de grove stukken. Kook de aardappelen 12-15 minuten. Giet af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg ½ eetlepels roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de mummies over de borden en gebruik de cranberrychutney om er een bloederig geheel van te maken. Serveer met de gekarameliseerde wortel en aardappelpuree. Garneer de aardappelpuree met de overige krulpeterselie.

2. Spinnenweb brownies met witte chocolade en hazelnoten

Benodigdheden voor 2 personen

  • 400 gram mix voor chocoladecake
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram chocoladedruppels
  • 60 gram geroosterde hazelnoten
  • 2/5 ei
  • 120 ml water
  • 60 gram stroopwafelkruimels

Bereiding (45 minuten)

  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik van 20×20 cm met bakpapier. Hak de geroosterde hazelnoten grof door.
  • Mix in een grote kom de cakemix met 120 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag. Voeg de stroopwafelkruimels, de hazelnoten en de helft van de witte chocoladedruppels toe en meng goed.
  • Giet het beslag in het bakblik met bakpapier. Bak de brownie 25-30 minuten in de oven. De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant komen. Laat de brownie volledig afkoelen.
  • Verhit een laagje water in een steelpan. Plaats een kom op de steelpan en doe de overige witte chocoladedruppels in de kom. Laat de chocolade al roerend smelten maar zorg dat het niet te dun wordt. Giet de chocolade in een spuitzakje of diepvrieszakje, knip een heel klein puntje eraf en teken van binnen naar buiten steeds grotere cirkels. Trek vervolgens met een satéprikker of mes van de binnenste cirkel naar buiten toe. Doe dit rondom om zo het spinnenweb te creëren.

Zin in nog meer lekkere recepten? Kijk op hellofresh.be.

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…