Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Kalfskoteletjes met saus van geroosterde tomaat en puree met Parmezaanse kaas, amandel en basilicum

Sien Vanneste
3 min read

Kalfsvlees is niet alleen één van de paradepaardjes van ons gastronomisch erfgoed, maar smaakt ook gewoon heerlijk in de herfst. Om kalfsvlees in de kijker te zetten, ontwikkelde het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing of VLAM samen met Jelle Beeckman of The Messy Chef enkele heerlijke recepten. Of wat dacht je van deze kalfskoteletjes met een saus van tomaat en puree met Parmezaanse kaas, amandel en basilicum?

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 kalfskoteletjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 75 gram amandelschilfers
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 400 gram loskokende aardappelen
  • Scheutje melk (ongeveer 4 eetlepels)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • 10 gram basilicum
  • 400 gram tapastomaatjes
  • 1 teen look
  • 2 theelepels suiker
  • Sap ½ citroen
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op grill (250 graden)
  • Neem een ovenschaal en doe daarin de tomaatjes, teen look (volledig), olijfolie, de suiker en sap van ½ citroen. Plaats ongeveer 15-20 in de oven. Kijk af en toe eens en draai de tomaatjes om.
  • Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Vul een kookpot met water, kruid het water met 1 tl zout en kook de aardappelen gaar. Giet ze af en voeg de olijfolie, Parmezaanse kaas, melk, geroosterde amandelnoten, peper en zout toe. Stamp tot een zachte puree. Snijd de basilicum fijn en voeg net voor serveren toe aan de puree.
  • Neem een kleine pan en rooster de amandelschilfers goed bruin. Houd opzij.
  • Dep het kalfsvlees goed droog met een vel keukenpapier. Kruid met peper en zout. Bak aan in een scheut olijfolie. Voeg net voor serveren de kappertjes toe in de pan. Pas op voor spetters. Haal het vlees uit de pan en laat minuut rusten.
  • Haal de tomaatjes uit de oven en plet ze voorzichtig met je vorm. Plet ook de look en roer alles goed door mekaar.
  • Serveer het vlees op een hoopje puree, werk af met de tomatensaus en de kappertjes.
©FrC0008
Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…