Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Snelle pasta puttanesca met trostomaat

Birte Govarts
3 min read

Uit onderzoek van BelOrta blijkt dat één op de twee Belgen het hele jaar door tomaten koopt. Ruim zes op de tien eten de groente één of meerdere keren per week. Vooral trostomaten worden gesmaakt. Op elk moment van de dag, zo blijkt, want we eten tomaat bij het avondmaal (94%) en de lunch (88%) maar ook als tussendoortje (55%) of zelfs bij het ontbijt (18%). Ben jij op zoek naar originele recepten met tomaat? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want BelOrta heeft er massa’s die niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond zijn. Zoals deze overheerlijke pasta puttanesca met trostomaat.

Benodigdheden

• 800 g trostomaten
• 2 sjalotten
• 2 tenen knoflook
• 6 kleine ansjovisfilets
• 2 eetlepels kappertjes
• 1 eetlepel gedroogde tijm
• 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
• 300 g spaghetti
• 40 g zwarte olijven
• 1 handje verse basilicum
• 100 g vers gemalen Parmezaanse kaas
• olijfolie
• peper en zout

Bereidingswijze

• Pel de sjalotten en de uien en hak fijn. Hak de ansjovis fijn. Snijd de trostomaten in blokjes van ongeveer 0,5 cm.

• Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en doe er de ui bij, laat zo’n 10 minuten zachtjes karamelliseren. Voeg dan de look, de kappertjes en de ansjovis toe en laat 1 minuutje kort meebakken.

• Doe er nu de tomatenblokjes bij. Kruid met de tijm, rozemarijn, zout en flink wat zwarte peper, meng en laat zachtjes 10 minuten onder deksel garen.

• Snijd intussen de olijven in plakjes en hak de basilicum fijn.

• Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Giet af en houd enkele eetlepels van het kookvocht.

• Voeg de olijven, basilicum en een 3 à 4 eetlepels van het kookvocht bij de saus en meng door de pasta.

• Serveer met vers geraspte parmezaan.

Tip!

Ruim zes op de tien Belgen bewaren hun tomaten in de koelkast. Zonde, want zo verliezen ze heel wat smaak. Bewaar je tomaten daarom buiten de koelkast, op een koele en droge plek – zo behouden ze hun intense smaak én blijven ze ruim een week vers.

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…