scrollTop top

RECEPT Super crispy escalope milanese, spitskool en tonkatsu sauce

RECEPT Super crispy escalope milanese, spitskool en tonkatsu sauce

Kalfsvlees is niet alleen één van de paradepaardjes van ons gastronomisch erfgoed, maar smaakt ook gewoon heerlijk in de zomer. Om kalfsvlees in de kijker te zetten, ontwikkelde het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing of VLAM samen met chef Jens Verreckt van het Leuvense restaurant Baracca enkele heerlijke recepten. Of wat dacht je van deze escalope milanese?

Benodigdheden

Voor de kalfsescalope:

• 1 x 140 g kalfslapje (bvb van de bovenbil)
• 1 eiwit (losgeklopt met een scheutje water)
• 50 g grove panko
• 40 g bloem
• 30 g fijngesneden spitskool

Voor de tonkatsusaus:

• 1 el ketchup
• 2 1/2 tl Worcestersaus (merk bulldog)
• 1 1/2 tl oestersaus
• 1 tl suiker

Voor de pindacrunch:

• 2 el gegrilde gezouten pindanoten (grofgehakt)
• 2 el krokante gefrituurde uitjes

Bord klaarzetten:

• 2 bladeren ijsbergsla

Bereidingswijze

• Kruid het kalfslapje met peper en zout, paneer in bloem, eiwit en panko. Frituur gedurende 5
min op 170 graden.
• Meng alle ingrediënten voor de tonkatsusaus.
• Meng een beetje tonkatsusaus onder de spitskool. Snij het kalfsvlees in reepjes van 1
cm en verdeel deze over twee ijsbergslabladen.
• Lepel wat tonkatsusaus over het vlees, leg de spitskool hierop en tot slot de mengeling
van ui en pinda.
• Rol toe en eet op!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

  • Wereld
  • Aantal
    besmettingen
    261.803.514
  • Aantal
    doden
    5.203.880
  • België
  • Aantal
    besmettingen
    1.749.469
  • Aantal
    doden
    26.966

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!