Kalfsvlees is niet alleen één van de paradepaardjes van ons gastronomisch erfgoed, maar smaakt ook gewoon heerlijk in de zomer. Om kalfsvlees in de kijker te zetten, ontwikkelde het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing of VLAM samen met chef Jens Verreckt van het Leuvense restaurant Baracca enkele heerlijke recepten. Of wat dacht je van deze escalope milanese?
Benodigdheden
Voor de kalfsescalope:
• 1 x 140 g kalfslapje (bvb van de bovenbil)
• 1 eiwit (losgeklopt met een scheutje water)
• 50 g grove panko
• 40 g bloem
• 30 g fijngesneden spitskool
Voor de tonkatsusaus:
• 1 el ketchup
• 2 1/2 tl Worcestersaus (merk bulldog)
• 1 1/2 tl oestersaus
• 1 tl suiker
Voor de pindacrunch:
• 2 el gegrilde gezouten pindanoten (grofgehakt)
• 2 el krokante gefrituurde uitjes
Bord klaarzetten:
• 2 bladeren ijsbergsla
Bereidingswijze
• Kruid het kalfslapje met peper en zout, paneer in bloem, eiwit en panko. Frituur gedurende 5
min op 170 graden.
• Meng alle ingrediënten voor de tonkatsusaus.
• Meng een beetje tonkatsusaus onder de spitskool. Snij het kalfsvlees in reepjes van 1
cm en verdeel deze over twee ijsbergslabladen.
• Lepel wat tonkatsusaus over het vlees, leg de spitskool hierop en tot slot de mengeling
van ui en pinda.
• Rol toe en eet op!