Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Witte asperges met zalm en gribiche-saus

Birte Govarts
3 min read

Om het aspergeseizoen te vieren mogen wij van HelloFresh de komende weken vier héérlijke recepten met jullie delen. Van een heerlijk frisse salade tot een hartverwarmende soep, er is voor ieder wat wils.

In dit recept maak je zelf gribiche-saus. Deze saus is afkomstig uit de Franse keuken en wordt gemaakt van onder andere een fijngesneden ei.

Benodigdheden voor 2 personen
• 400 gram vastkokende aardappelen
• 750 gram witte asperges
• 2 eieren
• 50 gram kappertjes en augurken
• 10 gram verse krulpeterselie
• 150 gram zalmsnippers
• 50 gram mayonnaise
• 1 tl mosterd
• 2 el boter
• 1 tl wittewijnazijn
• Peper en zout naar smaak

Bereidingwijze
1. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook 1 ei per persoon in 8 – 10 minuten hard. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Snijd het harde gedeelte (1 – 2 cm) aan de onderkant van de witte asperges af en schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. De topjes schil je niet.

2. Breng in twee pannen met deksel ruim water aan de kook voor de asperges en voor de aardappelen. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en voeg de roomboter en de overige krulpeterselie toe aan de aardappelen. Schep om en breng op smaak met peper en zout.

3. Zorg ondertussen dat de asperges rechtop staan in de andere pan en kook ze in 7 – 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd de kappertjes en augurken fijn. Hak de krulpeterselie fijn en pers de limoen uit. Koel vervolgens het hardgekookte ei onder koud water, pel en snijd fijn.

5. Meng in een kom de kappertjes en augurken, de helft van de krulpeterselie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon met het gesneden ei, de mosterd en de mayonnaise. Breng op smaak met peper en zout.

6. Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de witte asperges naast elkaar, serveer de zalmsnippers op de witte asperges en serveer met de gribiche-saus.


Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…