Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Salade met bloemkool en feta

Camille
2 min read

Elke dag boterhammen op het werk, verveelt na een tijdje. Probeer eens om de avond voordien een salade te maken die je als lunch kan meenemen. Deze bloemkoolsalade is niet alleen lekker, hij is ook snel klaar. Je hebt amper 10 minuten nodig om dit gerecht te bereiden. Snel, lekker én gezond dus! Bloemkool is een uitstekende groente. Het bevat weinig koolhydraten, maar zit vol vitamines en mineralen. Een ideale basis om salades mee te maken.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400g Bloemkool
  • 250g Cannellinibonen
  • 150g Feta
  • 1 Rode paprika
  • Munt
  • 1 Eetlepel olijfolie
  • 1 Theelepel gedroogde salie
  • Peper
  • Zout

Bereiding van de salade

  1. Verhit een bodempje water in een kookpot. Snij de bloemkool in kleine stukjes. Als het water kookt, voeg je de bloemkool toe. Op die manier stoom je de bloemkool. Je kiest zelf hoe lang je ze stoomt. De ene persoon lust ze liever beetgaar, de andere wat zachter. Giet de bloemkool af op het moment dat jij wenst. Als je de bloemkool liever rauw eet, is dat zeker ook goed!
  2. Laat eventjes afkoelen en doe in een grote kom. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe.
  3. Laat de cannellinibonen uitlekken en spoel ze af met water. Voeg ook toe bij de bloemkool en paprika.
  4. Pluk de blaadjes van de munt en hak deze fijn.
  5. Snij de feta in blokjes en doe die bij de rest.
  6. Voeg de gedroogde salie toe.
  7. Schenk wat olijfolie over de salade en meng goed.
  8. Breng evt. nog verder op smaak met peper en zout. Probeer de hoeveelheid zout te beperken!
  9. Meng nogmaals alles goed door elkaar.
  10. Jouw lunch is klaar! Eet hier gerust nog een snede (bruin) brood bij.

Eet smakelijk!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…