Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je echt een bucketlist moet maken!

Anja
2 min read

“Waarom zou je een bucketlist maken?”, vraag je jezelf misschien wel eens af. Als je dit leest heb je zeer waarschijnlijk nog geen bucketlist. Hieronder 4 redenen waarom iedereen een bucketlist zou moeten hebben.

1. Het leven is eindig

Vaak bedenken terminaal zieke mensen wat ze nog in hun leven willen doen. Dit gebeurt onbewust of juist heel bewust in de vorm van een bucketlist. Juist als je stervende bent, weet je dat je niet eeuwig leeft. De tijd begint te dringen, tijd voor actie dus. Wacht dus niet voor het te laat is, schrijf alles op wat je in je leven wilt doen of wilt gedaan gedaan hebben.

2. Verander dromen in doelen

Door je gedachten op te schrijven worden je dromen doelen. Een droom wordt zelden realiteit zonder actie en met een doel ‘ontlok’ je juist actie. Dat zorgt er dus voor dat je meer kans hebt om je dromen écht te realiseren met een bucketlist.

3. Jaag je verlangens na

Iedereen heeft zijn ware verlangens. Bij de één zitten ze erg diep en bij de ander zijn ze heel helder. Als je niets met je verlangens doet en je blijft ze negeren, dan wordt je uiteindelijk ‘ongelukkig’. Denk eens na wat jouw ultieme verlangens zijn en schrijf ze op in de vorm van een bucketlist. Zo negeer je je verlangens niet. Ga er mee aan de slag en word echt happy.

4. Ontvang hulp

Zolang je gedachten in je hoofd zitten kun je ze niet delen. Ze zijn alleen bekend bij jezelf. Sterker nog, jouw gedachten en dromen zullen gaan vervagen als je ze laat rusten. Niemand weet wat jij wilt, wat je dromen zijn, wat je wilt doen of wilt worden. Als je een bucketlist hebt dan kun je die delen, je kunt er over praten met familie en vrienden en je zal zien dat je advies of hulp krijgt bij het realiseren van je doelen.

 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…