Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat niemand je ooit vertelde over je eerste kus

Gezond.be
3 min read

Er is voor alles een eerste keer. Al deze ‘eerste keren’ brengen zenuwen en een zekere mate van ongemakkelijkheid met zich mee, want zijn we wel voldoende van alles op de hoogte zodat we geen flater begaan of iets fout doen? Heb jij nog een aantal ‘eerste keren’ voor de boeg en zit je nog vol vragen? Dating app Fruitz brengt je helemaal up-to-date met de belangrijkste zaken die je moet weten over de eerste kus.

Meestal is het niet om van de daken te schreeuwen

We willen je zeker niet teleurstellen, maar meestal is een eerste kus allesbehalve romantiek en vuurwerk. In onze jeugdperiode romantiseren we allemaal wel over het moment dat we iemand voor de eerste keer kussen, maar vaak is het lang niet zo goed als we ons al die tijd hadden voorgesteld. Probeer dus realistisch te blijven met die romantische voorstelling die in je gedachten rondzweeft en ga gewoon lekker mee met je gevoel want het komt sowieso helemaal goed! 

Sluit je ogen tijdens het kussen

Eeuwige dilemma: moet je nu je ogen open houden of sluiten tijdens het kussen. De mening van Fruitz? Sluit die ogen maar! Je zal merken dat je het kussen intenser ervaart doordat één zintuig wegvalt en er meer aandacht gaat naar het tastzintuig. Merk je na die eerste keer dat je het onaangenaam vindt om je ogen dicht te houden tijdens het kussen? Beslis dan gewoon voor jezelf of spreek erover met je kuspartner waar die zich het meest comfortabel bij voelt. 

Eenvoud is de sleutel

In de aanloop naar je eerste kus heb je hoogstwaarschijnlijk al eens gegoogeld naar ‘de beste zoentechnieken’, ontelbare tienerfilms gezien met de discussie ‘tong of geen tong’ of je vuist omgetoverd tot imaginaire lippen. Maar de waarheid is: houd het simpel (voor je eerste kus toch)! Begin langzaam met kleine en eenvoudige kusjes en laat je meeslepen in wat de andere doet. Geloof ons, de rest komt vanzelf. Ieder individu creëert ook zijn eigen persoonlijke kusstijl. Dus experimenteer, geniet van het zoenen en ontdek welke manier van kussen jou het meeste ligt.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…