Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 op 10 kinderen voelt zich wekelijks angstig: Transformers’ Bravery Boost geeft hen een duwtje in de rug

Gezond.be
3 min read

Vandaag de dag is het niet altijd makkelijk om kind te zijn. Op welke momenten voelen kinderen zich angstig? Hoe gaan ze hiermee om en waar halen ze steun uit? Om deze kinderen beter te ondersteunen, lanceert Hasbro de Bravery Boost Transformers.

Dromen, een spannende film of boek, ruzie en pesten komen vooral terug als spannende momenten. Speelgoedfabrikant Hasbro deed onderzoek naar de uitdagingen van kinderen en wat blijkt: bijna de helft van de kinderen van 5 tot en met 9 jaar oud voelt zich wekelijks angstig. De Transformers van Hasbro kunnen hierbij helpen en het speelgoedmerk introduceert daarom de Bravery Boost. Een hulplijn die ouders en verzorgers kunnen inschakelen wanneer het kind een beetje extra moed kan gebruiken. Bumblebee, een van de meest geliefde Transformers, staat voor hen klaar.

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen regelmatig spannende momenten ervaren. 4 op de 10 kinderen ervaart minstens wekelijks een spannend moment. Jongens geven zelfs significant vaker aan het spannend te vinden om straf te krijgen en te praten tegen vreemde mensen dan meisjes. In aanloop naar deze spannende momenten zoeken kinderen veelal steun bij een knuffel (32%) of praten ze erover (26%). Ook het spelen met actiefiguren helpt hen bij het omgaan met die gevoelens. Bijna de helft (46%) van de kinderen die met actiefiguren spelen geeft aan zich hierdoor blijer te voelen. Ook zegt 42% van de kinderen zich minder verdrietig en sterker te voelen na het spelen met actiefiguren.

Bravery Boost

De Bravery Boost werd gelanceerd in de week dat de nieuwe film ‘Transformers: Rise of the Beasts’ voor het eerst in de bioscopen te zien was. Ouders kunnen via de Instagrampagina van Annelien Coorevits moeder van een dochter en een zoon en tv-persoonlijkheid, kans maken op een levensecht bezoek van Bumblebee.

‘Bravery Boost van Transformers steunt kinderen op momenten dat ze angstig zijn en onderzoek laat zien dat dit regelmatig het geval is. Dat is herkenbaar want ook mijn kinderen ervaren regelmatig spannende momenten. Zo vind de jongste het bijvoorbeeld spannend om voor het eerst alleen op een kamer te slapen. Dat actiefiguren kinderen steun kunnen bieden vind ik bijzonder en daarom draag ik graag bij aan de lancering van deze hulplijn’, aldus Annelien Coorevits.

Daarnaast kunnen alle ouders een ‘boost’ opvragen via de Bravery Boost-pagina waarna ze vervolgens een gepersonaliseerde video – ontwikkeld via kunstmatige intelligentie – krijgen die het kind moed inspreekt.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…