Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 10 mooiste oldschool babynamen voor meisjes

Bram
3 min read

Deze meisjesnamen zijn prachtig, stijlvol en tijdloos. Denk bijvoorbeeld aan de namen Emma, Juliëtte en Anna, zijn ze niet wondermooi? Zoek jij een mooie babynaam of heb je zelf een van deze prachtige oldschool namen? Lees hier wat je naam betekent!

1.Emma

Deze korte schattige meisjesnaam heeft al onmiddellijk een rijke betekenis. Emma stamt af van het Germaanse woord ermena, wat “groot, geweldig” betekende. Deze naam werd dan ook aan de God van een Germaanse stam gegeven. Een mooie betekenis, voor een wondermooie naam!

2.Juliëtte

Deze naam straalt zachtheid en romantiek uit. Juliëtte is een Franse naam met een Romeinse herkomst. Het betekent “jeugdig” of “bij Jupiter behorend”. Een mysterieuze betekenis voor een romantische naam.

3.Anna

Anna is een korte, stijlvolle en vrouwelijke naam met een mooie en vooral lieve betekenis. Het is de Griekse vorm van het Hebreeuwse Hanna, dat betekent “liefelijke, genadige”.

4.Marie/Maria

Marie of Maria is een oude meisjesnaam die altijd mooi zal blijven. De naam heeft meer dan 60 betekenissen en verklaringen. In het Egyptisch betekent Maria/Maria “welgevormd, schoon”. Een andere prachtige en mysterieuze betekenis is “druppel van de zee”.

5.Sophie

Deze prachtige Franse meisjesnaam heeft een simpele en eenvoudig mooie betekenis, “wijs”.

6.Alice

Alice is een speelse, vrouwelijke naam die vooral voorkomt in het Engels en in het Frans. Maar ook hier bij ons wint de naam Alice aan populariteit. De naam is afgeleid uit het Germaans en betekent “van nobele afkomst”.

7.Camilla/Camille

Deze mooie naam betekent in het Grieks “huwelijk en feestelijk” maar ook “dienares of beschermster”. Het is een prachtige naam met een rijke betekenis!

8.Cecile

Cecile is een Zuid-Nederlandse variant van Cecilia. Bij de romeinen was dit de naam van oud adellijk geslacht. Die betekenis past perfect bij deze stijlvolle naam.

9.Emelie/Amelie

Emelie of Amelie is een Zweedse naam en mag dan wel super schattig klinken, het betekent niets minder dan ‘rivaal’.

10.Sarah/Sara

Sarah/Sara is een tijdloze naam die zijn oorsprong heeft in het Hebreeuws. Het betekent “vorstin”, klassiek en tijdloos.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…