Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: Mensen die veel lachen en een goed gevoel voor humor hebben leven langer

Anja
2 min read

Mensen zeggen wel eens dat humor het beste medicijn is. Natuurlijk kun je ernstige ziekten niet met humor genezen, maar uit onderzoek is wel gebleken dat mensen met een goed gevoel voor humor langer leven dan mensen die wat minder goed zijn in het maken van leuke grapjes. Volgens de Noorse studie bleek namelijk dat mensen met een goed gevoel voor humor maar liefst twee keer zo veel kans hadden om zeven jaar later nog in leven te zijn, wat betekent dat zij meer kans hebben om langer te leven dan mensen zonder humor.

Alle vormen van humor goed voor je gezondheid

Het maakt niet uit wat voor grapjes je maakt: uit het onderzoek bleek dat alle vormen van humor goed werken om je leven te verlengen. Of je nu een liefhebber bent van situatiehumor, graag taal gerelateerde grapjes maakt of af en toe wel om leedvermaak kan lachen: alle humor is gezond voor je.

Lachen ook goed voor de gezondheid

Heb je zelf niet zo veel humor? Dan hoef je je geen zorgen te maken dat je minder lang leeft dan mensen die wel goed grapjes kunnen maken, want veel lachen kan er ook voor zorgen dat je langer leeft. Schuddebuiken van het lachen of gierend over de grond rollen is niet eens nodig, want een kleine schittering in de ogen is ook al genoeg voor de gezondheid.

Bewezen: mensen die veel lachen en een goed gevoel voor humor hebben leven langer omdat het lijkt op sporten. Het traint de buikspieren en verbrandt op deze manier toch 40 calorieën per 10 tot 15 minuten. Moet je regelmatig goed lachen, dan heb je ook nog eens een betere immuniteit en een verminderd stressniveau. Dit komt omdat lachen het afweersysteem versterkt en bovendien de hoeveelheid van het stresshormoon cortisol verlaagt in het lichaam, waardoor je minder snel ziek wordt en minder snel gestrest bent. Je hoeft dus niet zelf grappig te zijn om gezonder te leven, maar je kunt ook gewoon om de grapjes lachen van mensen die wel gevoel voor humor hebben om je gezondheid te verbeteren.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…