Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De voordelen van bio fruit

Camille
3 min read

Biologisch eten is de laatste jaren een ‘hot topic’ geworden. Het gaat hierbij niet alleen om biologische groenten, maar ook om bio fruit. Door te kiezen voor biologisch fruit kies je uiteraard voor lekkere, sappige vruchten die niet zijn behandeld. Hierdoor bevat het nooit schadelijke stoffen en bovendien blijven de hoeveelheid vitamines zo optimaal mogelijk bewaard.

1. Geen pesticiden

Op niet biologische geteelde groenten en fruit worden er vaak restanten van pesticiden aangetroffen: chemische producten die groenten en fruit beschermen tegen oa. schimmels, en onkruid, en zo ook in ons lichaam terechtkomen. Zelf als je deze wast, zullen er nog altijd in beperkte mate pesticiden terug te vinden zijn. Bij het telen van biologische producten worden er nooit pesticiden gebruikt

2. Gezonder en lekkerder

Door te kiezen voor bio fruit kies je voor het best mogelijke fruit met een optimale hoeveelheid vitamines terwijl het ook nog eens bijzonder lekker smaakt. Biologische gewassen hebben een vollere en rijkere smaak. Dat komt omdat ze groeien in een natuurlijke omgeving, zonder de toevoeging van pesticiden. Vroeger had bio fruit vaak de reputatie wat flets en slap te zijn, maar vandaag de dag is dat zeker en vast het geval niet meer!

3. Meer voedingsstoffen

Volgens verschillende bronnen zouden biologische groenten en fruit meer voedingstoffen, zoals vitamines, mineralen en andere antioxidanten bevatten, en minder giffen. Dat komt doordat de chemische hulpmiddelen bodemvervuilend zijn waardoor conventioneel geteeld gewassen aan hun waarde verliezen.

4. Bijzonder schaars

Het moet gezegd zijn, er bestaan vandaag de dag nog maar weinig bedrijven die bio gecertificeerd zijn. De bedrijven die dit certificaat halen mogen gebruik maken van het gekende logo.  Dit logo verzekert je als consument van de herkomst van de produktenen de controle op de produktieregels zoals vastgelegd in de wetgeving.  Bio en biologisch zijn immers beschermde begrippen en kunnen niet zomaar worden gebruikt.

Fruit

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…