Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo ga je goedkoper op reis

Milan
4 min read

Als je een vakantie boekt wil je het liefst zorgeloos op pad gaan. Eén van de belangrijkste zaken waar we bewust of onbewust mee bezig zijn op vakantie zijn de financiën. Sommige mensen willen ten volle genieten en letten daarbij niet op hun uitgaven, terwijl anderen juist vaker doorlopen bij een terrasje met het oog op de kosten. Er zijn manieren om zorgeloos op reis te kunnen en toch geld over te houden aan het eind van de vakantie.

Vooraf aankopen

Op een vakantie in het buitenland is het altijd lastig om op lokale loketten kaartjes te moeten kopen. Denk maar eens aan een openbaar vervoerskaart voor de hele week. Gelukkig kan je via internet snel prijzen en mogelijkheden vergelijken. Een bijkomend voordeel is dat je veel van tevoren al kunt kopen of boeken. Denk maar eens aan een theaterbezoek of vervoerskaart voor een week. Dit zijn simpele voordelen van het internet, waarmee je voor je vakantie alvast geld kunt besparen.

Pechverhelping

Ga je met de auto op reis, zorg dan dat je pechverhelping in het buitenland hebt bij je verzekering. Je kunt een tijdelijke verzekering afsluiten bij bvb. Touring maar ook een doorlopende verzekering nemen. Een autolening kan helpen bij mensen met weinig budget.

De reis zelf

Een verre bestemming doe je vaak met het vliegtuig. Op internet zijn tal van vergelijkingssites die voor jou aan de slag gaan. Zo vlieg je tegen de laagste kosten, voldoende comfort en ben je snel op je bestemming. Ook het boeken van hotels via internet is aan te raden. Niet alleen is het goedkoper en weet je zeker dat je plek hebt, maar je hoeft je er ook geen zorgen meer over te maken. Maak trouwens niet zomaar een keuze voor een hotel, ook hiervoor kun je op meerdere vergelijkingssites prijzen, kwaliteit en reviews vergelijken.

Al eens gedacht aan liften?

Wie echt goedkoop op vakantie wil en ook nog eens alle tijd heeft, kan overwegen om te gaan liften. Dit is wel een risico, want lang niet iedereen zal je meenemen in de auto of vrachtwagen. Daarnaast dwingt liften je soms om te slapen op de gekste plekjes, speciaal voor liefhebbers dus. Airbnb of CouchSurfing is voor de lifters trouwens een extra prettige mogelijkheid, waarmee je bijna altijd de zekerheid hebt van een redelijke slaapplek.

Last minutes in juli

In de maand juli pakken de reismaatschappijen altijd uit met enorm voordelige last minutes. Dit naar alle populaire bestemmingen zoals Spanje, Turkije, Griekenland, Portugal, enz. Ben je geen controlefreak, boek dan eens een last minute en bespaar zo enorm veel geld. En geen nood, ook in juli zijn er nog meer dan voldoende bestemmingen die je kunt bezoeken.

Andere opties voor een goedkope vakantie

Wil je echt niet teveel uitgeven, durf dan gewoon eens ‘nee’ te zeggen of bekijk de mogelijkheid om een vakantielening af te sluiten (dat is een persoonlijke lening). Vergelijk plaatselijke restaurants en kies voor een optie in het midden qua prijs/kwaliteit verhouding. Ook kun je een vakantie boeken om een evenement heen. Ben je bijvoorbeeld goedkoop aan kaartjes gekomen van een grote show, plan je vakantie er dan omheen. Je hebt al eens ergens op bespaard, dus hoef je je niet schuldig te voelen als je toch een terrasje te veel pakt.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…