Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe gezond is romanesco?

Bram
3 min read

Zeg niet zomaar bloemkool tegen Romanesco. Het is wellicht de mooiste en meest hypnotiserende groente die er bestaat. Heb jij al eens de nootachtige smaak van Romanesco geproefd? Romanesco is niet alleen erg mooi, het is ook supergezond. Ben je al overtuigd om het deze week eens klaar te maken?

1.Romanesco beschermt je tegen kanker

Volgens studies is vitamine C het krachtigste antioxidant om kanker te bestrijden. Romanesco bevat enorm veel vitamine C. Eet elke week een portie en je kans op kanker zal aanzienlijk verminderen.

2.Het stimuleert je bloedcirculatie

Romanesco bevat veel ijzer en dat stimuleert de productie van rode bloedcellen. Meer rode bloedcellen betekent dat er meer zuurstof en voedingsstoffen worden getransporteerd door je lichaam.

3.Je hersenfuncties verbeteren

Een goede bloedsomloop is van cruciaal belang voor een goede werking van je hersenen. De toegenomen zuurstof en voedingstoffen helpen je hersenen efficiënt en snel werken. Na het eten van Romanesco kan je sneller en beter nadenken.

4.Het vecht tegen infecties

Omdat er zoveel antioxidanten, vitaminen en mineralen in Romanesco zitten zal je lichaam sterker worden. Infecties en ziekten krijgen hierdoor geen kans.

5.Je spijsvertering verbetert

Net zoals bloemkool en broccoli bevat romanesco veel vezels. Vezels zijn essentieel voor een goede spijsvertering. En een goede spijsvertering helpt je om op een gezond gewicht te blijven.

6.Het is goed voor je ogen

Door de grote hoeveelheid vitamine A in Romanesco zullen je ogen beter functioneren. Vitamine A verkleint bovendien je risico op het krijgen van verschillende oogziekten.

7.Een lagere cholesterol en bloedsuikerspiegel

Dankzij de natuurlijke vezels in Romanesco blijft je cholesterol en bloedsuikerspiegel onder controle. Hierdoor vermindert je kans op het krijgen van hart- en vaatziekten of diabetes aanzienlijk.

8.Het is goed voor je hart

Als je regelmatig Romanesco eet zal je hart sterker worden. Dat komt door de vitamine K, ijzer, omega 3 vetzuren en vitamine B die in de groente aanwezig zijn.

9.Het beschermt je tegen vrije radicalen

De vezels en antioxidanten in deze mooie groente zullen je beschermen tegen vrije radicalen in je lichaam. Je zal langer jong en gezond blijven, dat voel je vanbinnen en dat zie je vanbuiten! Je huid blijft strakker en rimpels krijgen geen kans.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…