De Vaccine Wars laaien op: China en Rusland gaan in de aanval
Een jaar nadat het coronavirus voor het eerst op grote schaal in China werd gemeld, pitchen de staatsmedia en ambtenaren van het land een...
Inhoud
Volgens de een krijg je van melk stevige botten en volgens de andere gaan je botten net vlugger breken. Wat moeten we nu geloven? Wij zochten het voor je uit.
Calcium in melk is goed voor onze botten wordt weleens gezegd. Niets is minder waar, we hebben helemaal niet zoveel calcium nodig. Meer nog, wie veel melk drinkt zou net brozere botten krijgen. Als je sterke botten wil kan beter een grote wandeling maken.
Het is een feit, volle melk bevat veel calorieën, je geeft een obees kind daarom beter geen drie glazen melk per dag. Maar dat maakt melk niet even ongezond als gesuikerde frisdrank!
Niet zolang geleden kwam uit een onderzoek naar voor dat melk goed zou zijn om hart- en vaatziekten te voorkomen. Deze onderzoeksresultaten waren echter onjuist. In melk zitten zelfs bepaalde vetten die helemaal niet gunstig zijn voor je hart. Soms probeert de voedingsindustrie ons dingen te doen geloven om de verkoop te stimuleren, laat je niet vangen!
Er wordt geadviseerd dat mannen boven middelbare leeftijd minder melk drinken. Dat komt omdat melk het risico op prostaatkanker verhoogt. Anderzijds kunnen melkproducten het risico op darmkanker doen dalen. Melk verhoogt dus enerzijds het risico op prostaatkanker en verlaagt anderzijds het risico op darmkanker.
Dat er zoveel positieve eigenschappen aan melk worden toegeschreven heeft voornamelijk te maken met reclame en marketing. Dat melk supergezond is moet je met een grote korrel zout nemen. Het beste wat je over melk kan zeggen is dat het geen wondermiddel is. Je kan gerust een glas melk drinken, maar doe het met mate. Overdrijf er niet mee. Ben je op zoek naar een gezonder alternatief voor melk? Probeer dan eens amandelmelk, het is lekker en gezond!
Wetenschappers zijn het niet met elkaar eens over melk. Melk is een vrij normaal voedingsmiddel met weinig voor- en nadelen. En de slogan ‘melk is goed voor elk’? dat is een fabel en een feit tegelijk!
Een jaar nadat het coronavirus voor het eerst op grote schaal in China werd gemeld, pitchen de staatsmedia en ambtenaren van het land een...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon