Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De Beste Tips en inspiratie voor een geslaagde Feng Shui inrichting

Irma Kroon
7 min read

Denk je dat een geslaagde Feng Shui inrichting veel geld en moeite kost? Je hebt het helemaal mis. Met weinig geld en inspanning heb je binnen no-time een geslaagde Feng Shui inrichting. Feng Shui is niet duur of moeilijk. Maak kennis met de basisprincipes van Feng Shui en raak geïnspireerd door onderstaande tips.

Feng Shui is simpel

Feng Shui, een moeilijk woord om uit te spreken, maar gemakkelijk te begrijpen als begrip. Laat je dus niet afschikken door het moeilijke woord. Wat is Feng Shui? Feng Shui is een eeuwenoude interieurstijl met een eenvoudig te begrijpen filosofie en simpele uitgangspunten. Je hoeft slechts drie uitgangspunten te onthouden. De drie basisregels zijn als volgt:

  • Richt je huis zo in dat positieve energie gemakkelijk kan stromen
  • Breng tegengestelde krachten in evenwicht en zorg daarmee voor harmonie
  • Laat elementen vloeiend in elkaar overgaan en zorg hierdoor voor een constructief geheel

Houd je aan de drie richtlijnen waarmee je voor harmonie, rust en positieve energie in huis zorgt. Wist je dat een Feng Shui inrichting veel positieve effecten heeft? Een prettige inrichting heeft een positieve invloed op liefde, welzijn, rijkdom en geluk.

Tip 1: Een geslaagde Feng Shui inrichting: begin met opruimen voor meer Feng Shui in huis


Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest. Heb jij het huishouden van Jan Steen? Dan kun je gemakkelijk voor méér Feng Shui zorgen. Ga na welke spullen je niet gebruikt. Cadeau gekregen prullen zijn stoorzenders en gaan daarom direct de deur uit.

Hetzelfde geldt voor elektrische apparaten, want deze zijn een bron van negatieve energie. De oude spelcomputer van je kinderen verkoop je voor een paar tientjes online. Het daarmee verdiende geld besteed je aan een Feng Shui inrichting. Nadat je hebt opgeruimd, kost dagelijks schoonmaken minder tijd. Opruimen kost je niets en zorgt voor een ontspannen geest. 

Tip 2: Haal natuur in huis

Feng Shui hoeft niet veel geld te kosten. Met slechts een paar planten haal je natuur in huis en wordt je inrichting meer Feng Shui. Herken je het gevoel dat je helemaal tot rust komt als je buiten door de natuur loopt? Dat komt door de positieve energie die bomen uitstralen.

Hetzelfde geldt voor planten in huis. Door planten aandachtig, liefdevol en dagelijks te verzorgen geven ze jou liefde terug. Bespaartip: vraag een goede vriendin, buurvrouw of collega om stekjes.

Breng de natuur in je woning
Breng de natuur in je woning

Tip 3: Verander het kleurenpalet met natuurlijk tinten

Door je kleurenpalet in huis te veranderen zorg je voor Feng Shui. Vergeet Rietveld met zijn primaire kleuren: felrood, knalgeel en helblauw schreeuwen! Het leven is druk genoeg, vooral als je in de stad woont. Na een lange dag werken is het de bedoeling dat je thuis tot rust komt. Felle kleuren helpen daar niet bij. Geef je muren een ander tintje, bekleed je meubels opnieuw en kleur je gordijnen.

Deze eenvoudige ingrepen kosten je niet veel geld en het resultaat is effectief. Je kiest voor natuurlijke tinten als je voor Feng Shui gaat. Denk aan beige, crème, bruin, olijfgroen, zandgeel en aardetinten.

Tip 4: Meer Feng Shui kost niets: herschik je meubels

Staat een stoel, bank of kast in de weg? Moet je een onlogische route lopen om van A naar B te komen? Niet praktisch voor jou en de ergernis zorgt voor stress. Verplaats de meubels die voor obstakels vormen en zet ze op logische plekken. De herschikking van je meubels zorgt niet alleen een prettige route voor jou, maar ook voor de energie in huis.

Positieve energie kan zich met een logische route beter verspreiden. Door de opstelling van je meubels te veranderen, zorg je ook voor een rustig ogend geheel en meer harmonie in huis. Met een simpele ingreep die geen geld kost, heb je direct méér Feng Shui in huis.

Tip 5: Laat je huis groter lijken

Heeft jouw makelaar jou een jaren 70-huis met een leuke L-vormige living met knusse hoekjes aangesmeerd? Dat is dan een kapitale fout geweest, want onlogische vormen en hoekjes leiden af. Je kunt de kostbare blunder gelukkig goedkoop herstellen. Met enkel een kamerscherm scheidt je rommelige hoekjes af van je woonkamer. Plaats het scherm zo, dat je woonkamer een langwerpige rechthoek vorm

. Voor een prettige verhouding denk je aan de gulden snede van Vitruvius. Met de aanschaf van een paar spiegels laat je de ruimte in huis groter lijken. Let op: plaats de spiegel niet tegenover je bank. De weerspiegeling van jezelf leidt af.

Een geslaagde inrichting heb je binnen een handomdraai

Met een paar eenvoudige ingrepen die niet veel tijd en geld kosten, kun je al snel een geslaagde Feng Shui inrichting creëren. Ontdoe je huis van troep, herschik je meubels, breng natuur binnen met planten, kies voor een natuurlijk kleurenpalet, scheidt rommelige hoekjes af met een kamerscherm en laat je huis groter lijken met spiegels.

Het veranderen van je inrichting is slechts een kleine inspanning die je veel ontspanning oplevert.

Hoe Feng Shui toepassen in je slaapkamer?

Om een goede nachtrust te hebben is het belangrijk dat ook je slaapkamer Feng Shui ingericht wordt. Om je te vertellen hoe dat moet geven we in onderstaande video het woord aan Feng Shui expert Nina Elshof.

Door Irma Kroon

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…