Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Watermeloen is 7 x gezonder dan je denkt!

Bram
2 min read

Watermeloen is echt zomerfruit, het is verfrissend, lekker zoet en arm aan calorieën. Maar wist je dat een watermeloen ook supergezond is?

1.Watermeloen is goed voor je bloeddruk

Watermeloen verbetert de werking van je bloedvaten. Als je een hoge bloeddruk hebt zal watermeloen je bloeddruk op een natuurlijke manier verlagen. Je bloed zal licht verdund worden, ook dit is goed voor je bloeddruk.

2.Herstel je spieren met watermeloen

Topsporters maken al langer gebruik van de heilzame kracht van watermeloen. Watermeloen helpt je spieren goed te herstellen na fysieke inspanning. Het helpt ook om je hart na een zware inspanning terug op een normaal ritme te brengen.

3.Eet je slank

Zoals de naam het zegt bestaat een watermeloen voornamelijk uit water. Je kan er zoveel van eten als je zelf wil zonder ook maar één grammetje aan te komen. Tijdens de warme zomertemperaturen is een watermeloen overigens de ideale dorstlesser. Eet je slank met heerlijke watermeloen!

4.Een stralende huid door watermeloen

Watermeloen geeft je huid een natuurlijke glans. Omdat watermeloen boordevol vitamine A zit zal de groei van je lichaamsweefsel gestimuleerd worden. Je huid wordt gehydrateerd en je krijgt een frisse uitstraling.

5.Een sterk hart

In watermeloen zit veel vitamine C, kalium en carotenoïden. Hierdoor zal watermeloen je helpen om je cholesterol te verlagen en je hartfuncties te verbeteren.

6.Zuiver je nieren met watermeloen

Om je nieren gezond te houden is het belangrijk om af en toe je lichaam te zuiveren. Watermeloenen kunnen nierstenen voorkomen omdat ze de druk op de nieren verminderen. Je lichaam wordt op een natuurlijke manier gezuiverd en overtollig vet wordt weggewerkt.

7.Watermeloen helpt tegen nachtblindheid

Door watermeloen te eten bevorder je de gezondheid van je ogen. Watermeloen kan zelfs helpen tegen nachtblindheid! Wie had gedacht dat een heerlijk verfrissende watermeloen zo gezond kon zijn?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…