Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 signalen om te zien wie echt je beste vriend(in) is!

Bram
5 min read

Als hij of zij aan deze signalen voldoet, weet je zeker dat je een bestie hebt!

1. Je kunt altijd gewoon jezelf zijn en blijven

In de regel ben je zelf het meest kritisch voor jezelf. Een echte vriend(in) zal je echter altijd op proberen te peppen op het ogenblik dat je even niet lekker in je vel zit. Een echte vriend(in) zal om die reden er altijd voor zorgen dat je zelfvertrouwen weer kan groeien. Het gevoel dat je over jezelf hebt zal doordoor meestal snel weer een positieve draai krijgen. Je hoeft dus geen masker op te zetten of je anders voor te doen dan je in werkelijkheid bent. Een goede vriend(in) zal je nemen zoals je bent.

2. Je een spiegel voorhouden

Elk mens maakt van tijd tot tijd wel eens een fout. Een echte vriend(in) zal je zeker wijzen op fouten die je maakt. Dit niet met als doel om zijn, of haar, gelijk te kunnen halen, maar echt om jou een misstap of negatieviteit te wijzen. Maar ook over positieve zaken zal een echte vriend(in) je zeker op de hoogte brengen. In tegenstelling tot bij een echte vriend(in) zal een persoon die je nog maar kort kent, of een vage bekende, zal eerlijkheid dikwijls een minder prominente factor zijn in de relatie. 

3. Aanwezig als dat nodig is

Bij een echte vriend(in) kun je altijd rekenen op de nodige aandacht. Maar ook als je behoefte hebt aan een luisterend oor zal deze vriend(in) er voor je zijn. Dat wil dus zeggen dat niet bij alle gesprekken die je hebt met een goede vriend(in) de smartphones binnen handbereik gehouden worden. De aandacht zal dan gelijk voor de volle honderd procent op jou zijn gericht.

4. Echt naar je luisteren 

Op het ogenblik dat een persoon tijdens het voeren van een belangrijk gesprek telkens het gespreksonderwerp op zichzelf blijft betrekken, dan kun je er haast zeker van zijn dat je niet praat met een echte vriend(in). Wanneer je echter in staat wordt gesteld o een open dialoog te voeren waarin een goede balans aanwezig is tussen de gesprekspartners, dan zal dat zeker de kans op een hechte relatie aanzienlijk vergroten. Je vriend(in) zal je dus niet alleen zijn, of haar, ervaringen en/of mening vertellen, maar eveneens naar jouw verhaal luisteren.

5. Onvoorwaardelijke steun 

Een echte vriend(in) zal je niet alleen in tijden van succes steunen, maar zeker ook op momenten dat je wat minder succesvol bent. Een echte vriendschap betekent dan ook dat je elkaar blijft steunen als het allemaal wat minder goed gaat en je te kampen hebt met tegenslag. Een echte vriend(in) zal door dik en dun achter je blijven staan. Geroddel of achterklap van anderen zal deze persoon naast zich neerleggen en je onvoorwaardelijk blijven bijstaan.

6. Spanningen en stress bij je wegnemen

Een echte vriend(in) zal aanvoelen op welke momenten je met spanningen en stress te maken hebt. Bij het maken van de juiste keuze of beslissing zal deze vriend(in) je altijd aan je zijde staan. Zelfs op momenten dat je eigenlijk niet om advies verlegen zit, zal zijn of haar aanwezigheid alleen al een kalmerende uitwerking op je hebben. Een goede vriend(in) is in staat om je tot rust te brengen in tijden dat je even te veel hooi op je vork genomen hebt. 

7. Zelfs slechte berichten melden

Op het ogenblik dat je weet dat een goede vriend(in) wordt bedrogen door zijn, of haar, lief, dan is het doorgaans niet makkelijk om met dit slechte nieuws voor de dag te komen. Zeker als je vriend(in) zelf nog niets in de gaten heeft. Een echte vriend zal je echter altijd vertellen wat er gaande is, ook al wil je dergelijke berichten op dat ogenblik misschien (nog) niet horen. Eerlijk zijn is weliswaar niet in alle gevallen even eenvoudig, maar binnen een goede vriendschappelijke relatie wel essentieel. 

8. Prioriteiten weten te stellen

Hoe druk een goede vriend(in) het ook heeft hij, of zij, zal altijd tijd voor je vrij weten te maken. Om die reden zullen belangrijke levensgebeurtenissen, zoals een huwelijk, het maken van carrière of het krijgen van kinderen jullie vriendschap niet in de weg staan. Naarmate je ouder wordt, zal je leven dan wel drukker worden, maar een goede vriendschap zeker niet negatief beïnvloeden. Een goede vriend zal immers altijd wel een momentje voor je vrij weten te maken. 

9. Je fouten worden je vergeven 

Elk mens maakt zo nu en dan wel eens een fout als het gaat om de beoordeling van bijvoorbeeld een relatie, een echte vriendschap zal echter tegen dergelijke fouten opgewassen zijn. Op het moment dat er zich een conflict voordoet, zullen echte vrienden zonder omwegen met elkaar blijven communiceren, in plaats van met anderen over je roddelen en op die manier bepaalde irritaties verder te laten escaleren. Een goede vriendschap is hier immers veel te kostbaar voor. 

10. Een rolmodel

Een echte vriend(in) zorgt ervoor dat je een betere versie van jezelf wilt zijn. Je zult niet alleen deze persoon voor de volle honderd procent vertrouwen en alles met hem, of haar, delen wat er in je leven gebeurt. Maar bovenal zal een goede vriend(in) ook een w3aar rolmodel voor je zijn. Je spiegelt je dan ook regelmatig aan deze vriend(in) om het beste van jezelf naar boven te kunnen halen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…