Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Random Acts of Kindness Day: 15 supermakkelijke tips om vandaag iemands dag wat mooier te maken

Gezond.be
4 min read

Vandaag is het Random Acts of Kindness Day, oftewel dé dag bij uitstek om mensen om je heen met een kleine actie of een klein gebaar blij te maken. Hoe jij vandaag het beste een glimlach op iemands gezicht kan toveren? Wij geven vijftien tips!

 1. Heb jij een paar uurtjes vrij deze week? Stel aan je zus, buurvrouw of vriendin dan eens voor om op haar kinderen te babysitten. Wedden dat de gelukkig best wat quality time met haar partner of wat me-time kan gebruiken?
 2. Kader de favoriete quote of lyrics van een vriend of vriendin in en ga die stiekem bij hem of haar thuis afzetten.
 3. Bedank het poetspersoneel op je werk, je school of in de stad voor al het werk dat zij doen. Het is voor jou écht een kleine moeite en ze verdienen het om in de bloemetjes gezet te worden!
 4. Support your local business owners! Deel de sociale media van je favoriete lokale handelaars. Zij hebben een moeilijk jaar achter de rug, en elk klein gebaar is welkom.
 5. Koop een boeket bloemen en geef het af aan een persoon naar keuze. Dat kan iemand willekeurig op straat zijn of iemand van wie je weet dat die persoon het niet altijd gemakkelijk heeft.
 6. Ben jij een bak- of kooktalent? Ga dan met een zelfgemaakte taart of gerecht bij je buren langs. Met een glimlach en iets lekkers achter de kiezen kan hun dag niet meer stuk. 
 7. Iedereen kan af en toe een complimentje gebruiken. Schrijf enkele lieve woorden neer op een memootje en laat dat achter in iemands brievenbus of achter iemands ruitenwissenr.
 8. Ga eens door de spullen die je niet meer nodig hebt en geef ze aan iemand die ze wél kan gebruiken. Of dit nu boeken zijn, kleren of servies, je zult er sowieso iemand blij mee maken. 
 9. Na bijna een jaar van bubbels en knuffelcontacten is afstand houden nog steeds de norm. Ook al mogen we niet iedereen in onze armen nemen, we kunnen wel de knuffels en kussen van onze bubbels dubbel appreciëren. Neem de mensen die je mag omhelzen vandaag dus maar eens extra goed vast. 
 10. Niet alleen de mensen rondom jou verdienen acts of kindness, maar jij ook. Geef jezelf een gemeend schouderklopje, want … goed bezig!
 11. Draagt je vriendin een ontzettend coole blouse? Heeft je partner lekker gekookt? Of ben je helemaal onder de indruk van de eyeliner die de dame naast jou op de trein heeft? Geef dan eens een welgemeend compliment!
 12. Bel je (groot)ouders en vraag of je boodschappen voor hen kan doen. Niet alleen zullen ze blij zijn dat ze je nog eens horen, ze zullen ook dankbaar zijn voor de moeite. 
 13. Schrijf een lief briefje naar je beste vriend(in) of partner. Je mag het zo melig maken als je zelf wilt. Het is persoonlijker dan een sms én de ander heeft iets om voor altijd te bewaren. Cute toch?
 14. Een helpende hand bij de afwas is altijd welkom.
 15. Laat iemand voor in de rij aan de kassa. Op zich een klein gebaar, maar de persoon in kwestie zal het zeker op prijs stellen!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…