scrollTop top

Jongere zusjes zijn de áller grappigste en ze weten het

Jongere zusjes zijn de áller grappigste en ze weten het

Wanneer je het jongste kind uit een gezin bent, wordt je vaak behandelt als het kleintje van de familie. Je wordt voor je gevoel niet altijd serieus genomen en dit kan vervelend zijn. Maar de jongste zijn uit een gezin heeft ook zijn voordelen. Zo blijkt uit een nieuw Brits onderzoek dat de jongste kinderen uit een gezin de grappigste zijn.

Grote zelfkennis

Zo kwam men tot de conclusie dat broers en zussen beschikken over een goede zelfkennis en zichzelf precies zo zien als van ze verwacht wordt. Oudere kinderen vinden zichzelf verstandiger en jongere kinderen vinden zichzelf weer grappiger. Er werd onderzoek gedaan naar het jongste kind en het oudste kind uit gezinnen in Groot-Britannië. Het doel was om erachter te komen of de kinderen daadwerkelijk de eigenschappen bezitten, waarvan zij zelf dachten dat ze die hadden.

Minder Serieus & Minder Gecontroleerd

Wat bleek? De jongste kinderen uit een gezin vinden zichzelf grappiger en hebben daar ook genoeg reden toe. Ze zijn namelijk meestal ook het grappigste uit het gezin. Ze zijn van nature minder serieus en ze worden ook minder gecontroleerd door hun ouders. Door deze redenen is er meer ruimte voor humor!

Is de jongste uit jullie gezin ook de grappigste? 😀 


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  522.725.500
 • Aantal
  doden
  6.268.718
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.134.293
 • Aantal
  doden
  31.675

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!