Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 X tips om je kleren te strijken zonder strijkijzer

Anja
3 min read

Soms zijn er momenten dat je kleding kreukvrij wilt krijgen terwijl je geen strijkijzer bij de hand hebt. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent of ergens een nachtje logeert. Je kunt proberen je kleding zo kreukvrij mogelijk in je koffer te stoppen, dat helpt vaak al enorm. Er zijn speciale technieken om je kleding zo te vouwen dat het zo min mogelijk kreukt. Ook worden overhemden en blouses tegenwoordig vaak gemaakt van stof die niet kreukt en dus niet hoeft te worden gestreken.

Gebruik een stijltang of föhn

Een stijltang of föhn is ideaal om kreukels uit bij voorbeeld mouwen of kraagjes te halen. En je kunt deze apparaten makkelijk in je koffer meenemen. Op veel hotelkamers is een föhn aanwezig. Let uiteraard wel op dat je de temperatuur niet te hoog zet, zeker bij kwetsbare kleding van zijde of dunne katoen. Geen föhn op je hotelkamer en geen stijltang bij je? Hang je kleding in de badkamer en neem een warme douche. De stoom die daarbij vrijkomt zal de kreukels voor een groot deel uit je kleding halen.

Niet vouwen maar rollen

Een manier om je kleding kreukvrij mee te nemen in je koffer is oprollen in plaats van vouwen. Er zijn handige hulpmiddelen voor te koop, maar ook zonder die kun je je kleding gewoon oprollen en zo in je koffer stoppen. Doordat je de kleding niet vouwt, is de kans groter dat deze je reis ongeschonden doorkomt. Eenmaal op de plaats van bestemming kun je kwetsbare kleding natuurlijk het beste meteen uithangen op je hotelkamer.

Gebruik stoom van thee of een waterkoker

Een ontsierende kreukel in een kledingstuk kun je ook op je hotelkamer gemakkelijk laten verdwijnen. Heb je een waterkoker, maak hier dan water in aan de kook en houd het kledingstuk strak getrokken in de stoom. Laat dit even intrekken en de kreukel zal verdwijnen of in ieder geval grotendeels. Heb je geen waterkoker op de kamer, dan kun je deze truc ook doen met een kop dampende thee die je bij je ontbijt neemt.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…