Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo vouw je het beste je kledingstukken op als je op reis gaat

Anja
2 min read

Wanneer je op reis gaat, is het vaak een gevecht om alles wat je wilt meenemen in je koffer te krijgen. Zeker nu steeds meer vliegmaatschappijen extra rekenen voor bagage, wil je zo weinig mogelijk meenemen, het liefst alleen handbagage. Maar hoe krijg je alles in een koffertje dat voldoet aan de eisen voor handbagage? Of hoe pak je je koffers zodanig in dat de hoeveelheid bagage ook nog achter in de auto past?

Tips om koffers efficiënt in te pakken

Begin met de bodem van de koffer, door er bijvoorbeeld spijkerbroeken op te leggen. Deze leg je in de lengte op de bodem, wat niet past laat je even over de rand van de koffer hangen. Vervolgens vul je de ruimte op met shirts en andere kleding.

Gebruik de lege ruimtes, zo kun je sokken en andere kleine dingen gemakkelijk in je schoenen stoppen zodat ze geen extra ruimte in beslag nemen. Heb je alles ingepakt, dan vouw je de spijkerbroeken over je kleding. Zo blijft alles ook nog eens netjes op zijn plaats liggen en is er ook minder kans  dat je kleding totaal verkreukeld uit de koffer komt.

Rol je kleding op

Je kleding oprollen is ook een goede manier om ruimte te besparen. Dit zorgt er ook voor dat je kleding minder gekreukeld uit de koffer komt als je op je bestemming aankomt. Op het internet kun je instructies vinden hoe je verschillende kledingstukken het beste kunt oprollen.

Gebruik een kledingzak

Er zijn heel handige kledingzakken in de handel waarin je je kleding glad en kreukvrij kunt opbergen. Vervolgens kun je de lucht eruit drukken waardoor je kleding bijna vacuüm verpakt wordt en dus veel minder ruimte inneemt in je koffer. Je kunt met behulp van deze kledingzakken meer in je koffer kwijt. Let er wel op dat het gewicht van de koffer binnen de grenzen blijft als je gaat vliegen, anders moet je bijbetalen bij het inchecken.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…