scrollTop top

Handig: zo schil je een kiwi in 20 seconden

Handig: zo schil je een kiwi in 20 seconden

De kiwi is een vrucht die heel wat vitamines en mineralen bevat. Ook is de kiwi redelijk betaalbaar. Genoeg reden om deze tropische vrucht vaker te eten. Maar hoe schil je deze vrucht nu? Met deze twee manieren heb je een kiwi in no-time geschild!

Manier 1

Je hebt voor deze manier een kiwi nodig, een mes en een glas.
Snijd de kiwi in de lengte doormidden. Pak een helft in je rechterhand en houd het glas met je linkerhand vast. Dan zet je de helft verticaal op het glas, precies op de plek waar de schil overgaat in vruchtvlees. Dan druk je de kiwi naar beneden. De vrucht ontdoet zich als het waren vanzelf van zijn schil. Je houdt zo 2 helften zonder schil over die klaar zijn om opgegeten te worden. Deze manier kun je overigens ook toepassen bij het schillen van mango’s of avocado’s.

Manier 2

Voor deze manier heb je een kiwi nodig, een mes en een lepel. Het is een makkelijke en handige manier waarbij je de kiwi uit zijn schil laat glijden.
Je snijdt de uiteindes van de kiwi eraf. Pak een lepel en steek deze in het vruchtvlees, tegen de schil aan. Draai daarna voorzichtig rond, zodat de schil loskomt van de vrucht. Dan druk je de kiwi zo uit zijn schil. Makkelijk toch?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  240.149.666
 • Aantal
  doden
  4.893.034
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.279.869
 • Aantal
  doden
  25.747

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!