Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Handig: zo schil je een kiwi in 20 seconden

Anja
2 min read

De kiwi is een vrucht die heel wat vitamines en mineralen bevat. Ook is de kiwi redelijk betaalbaar. Genoeg reden om deze tropische vrucht vaker te eten. Maar hoe schil je deze vrucht nu? Met deze twee manieren heb je een kiwi in no-time geschild!

Manier 1

Je hebt voor deze manier een kiwi nodig, een mes en een glas.
Snijd de kiwi in de lengte doormidden. Pak een helft in je rechterhand en houd het glas met je linkerhand vast. Dan zet je de helft verticaal op het glas, precies op de plek waar de schil overgaat in vruchtvlees. Dan druk je de kiwi naar beneden. De vrucht ontdoet zich als het waren vanzelf van zijn schil. Je houdt zo 2 helften zonder schil over die klaar zijn om opgegeten te worden. Deze manier kun je overigens ook toepassen bij het schillen van mango’s of avocado’s.

Manier 2

Voor deze manier heb je een kiwi nodig, een mes en een lepel. Het is een makkelijke en handige manier waarbij je de kiwi uit zijn schil laat glijden.
Je snijdt de uiteindes van de kiwi eraf. Pak een lepel en steek deze in het vruchtvlees, tegen de schil aan. Draai daarna voorzichtig rond, zodat de schil loskomt van de vrucht. Dan druk je de kiwi zo uit zijn schil. Makkelijk toch?

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…