Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 5 Beste Activity Trackers voor een Actievere Levensstijl

Lore
11 min read

Heb jij “actievere levensstijl” ook elk jaar weer op je lijstje van goede voornemens staan, maar vind je het moeilijk om dat goede voornemen dan ook echt waar te maken?  Met de beste activity tracker lukt het je dit jaar misschien wel! Aangezien activity trackers dag en nacht je bewegingen bijhouden, zal je snel gemotiveerd zijn om het elke dag wat beter te doen dan de vorige. Bovendien laten de beste activity trackers je ook toe om persoonlijke doelen te stellen, wat uiteraard extra motiveert om voldoende te bewegen.

Ondertussen zijn er heel wat goede activity trackers op de markt. Die doen in essentie natuurlijk allemaal wel hetzelfde, maar sommige activity trackers schieten er vanwege hun vele bijkomende mogelijkheden toch wat bovenuit. Net daarom zetten we even de beste activity trackers van 2018 op een rijtje!

Wat doet een activity tracker? 

Activity Trackers zijn slimme accessoires die je dagelijkse beweging bijhouden. Je draagt een activity tracker typisch rond je arm. Op die manier meet de activity tracker het aantal stappen die je per dag zet. Is er ook een GPS in de activity tracker ingebouwd, krijg je ook nauwkeurig de afstand die je al wandelend of lopend aflegde te zien. Ook je tempo en het aantal verbrande calorieën worden bijgehouden. Ten slotte kan je met de beste activity trackers ook je hartslag meten en zelfs je slaapritme in kaart laten brengen.

Vaak kan je op de activity tracker zelf al een aantal statistieken bekijken, maar nog veel vaker gebruik je de tracker in combinatie met een app op je smartphone. Binnen die app krijg je dan de uitgebreide resultaten te zien en kan je ook volop doelen voor jezelf instellen. Net daarom kan activity tracker je enorm motiveren om meer te bewegen en een fitter leven te gaan leiden.

Waarin verschilt een activity tracker van een sporthorloge?

Het grootste verschil tussen een activity tracker en een sporthorloge is dat een activity tracker de hele dag door je bewegingen registreert, terwijl je een sporthorloge vaak enkel gebruikt tijdens je training. Ook het doel van beide toestellen verschilt enigszins: een activity tracker helpt je in het algemeen een actievere en gezondere levensstijl te ontwikkelen, terwijl je een sporthorloge vooral zult gebruiken om je trainingen (vaak voor een bepaald doel zoals een loopwedstrijd van 5 km) te analyseren en geleidelijk te verbeteren.

Waarin verschilt een activity tracker van een smartwatch?

In tegenstelling tot activity trackers en sporthorloges hebben smartwatches in feite niks met bewegen en sporten te maken. Smartwatches dienen in de eerste plaats immers als een verlengstuk van je smartphone. Je krijgt er immers net al dezelfde meldingen als op je smartphone op binnen, waardoor je er niets steeds je smartphone bij moet nemen. In sommige smartwatches kan je ook een SIM-kaart stoppen waardoor je ook met het horloge kan bellen en sms’en.   

De beste activity trackers van 2018

Fitbit Charge 2

Fitbit is zonder twijfel het bekendste merk van activity trackers, de Charge 2 is dan weer hun vaakst verkochte toestel. Fitbit Charge 2 heeft een groot en handig scherm dat bovendien uitneembaar is, waardoor je kan wisselen van band. Via de Fitbit-app kan je makkelijk al je persoonlijke voorkeuren instellen. Dat gaat van de functionaliteiten die je op het scherm wil zien (aantal stappen, afstand, verbrande calorieën, hartslag, etc.) tot de arm waaraan je je Fitbit draagt (zodat de resultaten zo nauwkeurig mogelijk zijn). Verder is de Charge 2 zo goed als waterdicht, er wordt alleen afgeraden om ermee te douchen of zwemmen. Hoewel de Fitbit Charge 2 geen ingebouwde GPS heeft, beschikt het toestel wel over een ingebouwde hartslagmeter en registreert het dankzij de smart track functie automatisch activiteiten die langer dan twintig minuten duren als wandelen, lopen of fietsen (andere sporten worden voorlopig minder goed herkend).   

TomTom Touch

De TomTom Touch lijkt op een aantal vlakken sterk op andere activity trackers in het gamma: je kan er onder andere je stappen, aantal verbrande calorieën, hartslag, slaapduur etc. mee bijhouden. Die krijg je allemaal te zien op het kleine scherm dat je aanzet met een knopje. Swipe je omhoog kan je tussen de verschillende opties scrollen; swipe je omlaag kan je een sportsessie starten.  Op het scherm kan je eventueel ook de notificaties van je gsm (wie je belt, sms’t…) binnenkrijgen. Doordat de TomTom Touch spatwaterdicht is, kan je er trouwens gewoon mee douchen en afwassen. De mogelijkheid om je vetpercentage en spiermassa te meten is trouwens een functionaliteit waar de TomTom Touch zich echt mee onderscheidt van andere activity trackers. Deze functie is handig voor zowel beginnende als ervaren sporters: je bent goed bezig wanneer het vetpercentage afneemt en de spiermassa toeneemt.

Fitbit Alta

Deze Fitbit is iets kleiner en stijlvoller dan de eerder genoemde Charge 2 en is bovendien beschikbaar in verschillende kleuren van zwart tot appelblauwzeegroen. Op het kleine schermpje krijg je de tijd, datum en je aantal stappen samen met het totaal aantal kilometers en verbrande calorieën te zien. Deze activity tracker heeft weliswaar wel geen ingebouwde hartslagmeter of GPS, maar wel een aantal andere leuke functionaliteiten. Dankzij de smart track functie registreert en categoriseert de Fitbit Alta immers automatisch activiteiten die langer dan twintig minuten duren als wandelen, lopen of fietsen. Via de goed uitgewerkte Fitbit-app kan je wat stappen betreft bovendien niet alleen een doel per dag, maar eveneens een doel per uur instellen. Vooral door die laatste functie is de Fitbit Alta het ideale toestel voor mensen met een kantoorjob die af en toe een herinnering kunnen gebruiken om genoeg te bewegen.

Garmin Vivosmart

De Garmin Vivosmart is, ondanks de ingebouwde hartslagmeter, smal en stijlvol. Deze activity tracker, die bovendien spatwaterdicht is, houdt naast je stappen ook het aantal minuten dat je actief bent bij en kan ook fungeren als een afstandsbediening voor de muziek op je smartphone. Verder kun je via het scherm ook makkelijk een workout (bijvoorbeeld wandelen of lopen) starten. Je kiest trouwens zelf welke info (denk aan afstand, hartslag, resterende tijd) je tijdens de workout te zien krijgt en je kan een waarschuwing krijgen wanneer je een bepaalde waarde overschrijdt. En zelfs als je de workout vergeet te starten gaan de gegevens niet verloren: de Garmin Vivosmart herkent en categoriseert automatisch activiteiten. Een boeiend extraatje aan dit toestel is trouwens dat het op basis van je hartslag je stress-niveau doorheen de dag bijhoudt.

Samsung Gear Fit 2

De Samsung Gear Fit 2 heeft als grote voordeel tegenover de overige toestellen in dit overzicht dat hij volledig waterdicht is en je hem dus kan dragen tijdens het zwemmen (waarvan hij ook je resultaten bijhoudt). Verder houdt ook dit toestel de typische activitytracking gegevens zoals stappen, afstand, snelheid, etc. bij. Er is een ingebouwde hartslagmeter voorzien, waardoor de Gear Fit 2 automatisch activiteiten en ’s nachts ook je slaap registreert. Daarnaast is er eveneens een GPS ingebouwd. Een leuk extraatje waarmee de Samsung Gear Fit 2 zich voor de tweede keer onderscheidt is de ingebouwde muziekspeler én de mogelijkheid om offline Spotify te streamen via je activity tracker. 

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…