Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 onverwachte dingen die je libido verpesten

Camille
3 min read

Eerder was jullie sexleven het gesprek van de dag, want het was zo fantastisch, je kon er maar geen genoeg van krijgen en je partner ook niet. Maar ineens is het minder geworden. Hoe dat kan komen? Hieronder lees je vijf onverwachte dingen die je libido verpesten kunnen.

1. Antidepressiva

Antidepressiva en andere medicijnen die psychische problemen tegenwerken, vlakken de hoogte- en dieptepunten van hormonen als serotonine, adrenaline en dopamine af. Deze hormonen staan allemaal in verband met je sexdrive, je libido. Als die stoffen afgevlakt zijn, dan kan het zomaar zijn dat je minder zin in seks krijgt.

2. Vermoeidheid

We kennen het allemaal wel. Drukke periodes in ons leven, waarin we veel moeten overwerken, weinig slaap krijgen. Vermoeidheid is dan ook vaak een reden die vrouwen gebruiken om geen seks te hebben. Maar het is geen excuus. Veel vrouwen willen pas in de avonduren aan seks doen. Vaak is hun energiehoogtepunt op die momenten al weg en zijn ze vermoeid, zoals iedereen dat wel kan hebben. Als je zin hebt en je hebt de mogelijkheid, doe het dan op piekmomenten, waarin je energie hoog ligt.

3. Schommelingen gewicht

Gewicht kan, vooral bij vrouwen, een psychologisch effect hebben, Veel vrouwen kunnen zich door een verhoging van hun gewicht minder aantrekkelijk voelen. Ze zijn minder fit en voelen zich minder strak en sterk. Als je jezelf wel zo voelt, kan dat zomaar je libidoproblemen af laten nemen. Lichaam en geest staan nou eenmaal met elkaar in verband en als je lichaam zwaarder is dan je zou willen, kan dat een negatief effect op je seksleven hebben.

4. Gebruik van anticonceptie, “de pil”

Als je niet zwanger wilt raken dan is de pil natuurlijk een goede uitkomst, alleen kan dit anticonceptiemiddel ook effect hebben op je libido. Dit heeft te maken met testosteron, het libido-verhogende hormoon. Als je maandelijks ovuleert gaat je testosteron als vrouw de lucht in. Hierdoor krijgen vrouwen vrijwel automatisch enorm veel zin in het bedrijven van de liefde. Maar als je hormonale anticonceptie slikt, dan mis je de ovulatie en kan de zin in vrijen afnemen.

5. Relationele problemen

Problemen in de relatie zijn nooit leuk en kunnen ontzettend veel effect op je libido hebben. Je vindt elkaar niet meer zo lief als voorheen en daar waar je eerst romantisch deed, ben je nu continu aan het bekvechten over van alles en nog wat en dat zonder iets op te lossen. Dit heeft een zeer negatief effect op je libido. Ook als het vechten afkoelt, maar het is niet uitgesproken. Toch hangt het nog “in de lucht”. Praat dus al je problemen en ruzies uit. Los ze op. En lukt dit niet alleen, dan is er ook nog de mogelijkheid om aan relatietherapie te doen, om je relationele problemen af te laten nemen en het libido weer op te krikken.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…