Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 X drankjes die je metabolisme boosten

Anja
2 min read

Als je wilt afvallen, is het belangrijk dat jouw metabolisme zo snel mogelijk werkt. Hoe sneller jouw metabolisme, hoe meer energie (dus calorieën) je verbrandt met dezelfde inspanningen. Daarom hieronder 5 drankjes die je metabolisme een boost geven!

1. Groene thee

Groene thee wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn voordelen. Afvallen is daar slechts een van. Het is een geweldige toevoeging aan je dieet op de lange termijn. Een kop groene thee per dag geeft je alle antioxidanten die je nodig hebt en zal je vetverbranding versnellen. Daarnaast helpt groene thee ook tegen stress.

2. Groentesappen

Van groentesappen kun je op de lange termijn veel effect hebben als je de juiste groenten uitkiest. De meest geschikte zijn de kruisbloemigen, zoals bloemkool, broccoli en andere koolsoorten. Het maakt niet uit of je ze alleen of samen mixt. Er is bijna geen beter ‘anti vet wapen’ die het gif in je lichaam buiten de deur houdt. Bovendien worden de hormoonlevels in balans gehouden. Kruisbloemgroenten zijn rijk aan fytonutriënten die het algehele vetniveau aanpakken en bloed en suikerlevels controleren. Ze balanceren de hormoonlevels, boosten je metabolisme en ontgiften je lichaam.

3. Water

Dit klinkt logisch en dat is het ook wel. Water is heel goed voor je metabolisme. Zorg dat je minimaal 2 liter water per dag drinkt. Je lichaam heeft water nodig om calorieën te verbranden.

4. Appelazijn

Dit is een drankje dat talrijke mineralen bevat die goed zijn voor je gezondheid. Drink ’s ochtends een mix van water, citroensap en twee eetlepels appelazijn op een lege maag voor de ultieme metabolisme boost.

5. Zwarte koffie

Zwarte koffie kan een aantal gunstige voordelen brengen zoals de hoeveelheid antioxidanten maar ook het doen afnemen van de kans op diabetes. Koffie boost je metabolisme en laat je sneller calorieën verbranden. Drink het wel zwart zonder melk of suiker.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…