Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 Redenen dat je werkvrienden beter zijn dan je real-life vrienden

Olivier
4 min read

Je brengt wel erg veel tijd door met je vrienden op het werk. En sommige worden daardoor betere vrienden met je dan je real-life vrienden.

1. Werkvrienden kennen je ook onder werkdruk

In tegenstelling tot je real-life vrienden maken je werkvrienden je ook mee als je onder een hoge werkdruk staat en moet presteren onder stress. Ook zien zij hoe je reageert op het niet behalen van bijvoorbeeld een gestelde deadline. Vaak weten je werkvrienden dan ook beter met je om te gaan als je gespannen bent. Ze kunnen zich immers veel gemakkelijker inleven in je situatie op de werkvloer. Je real-life vrienden zullen echter je werkstress vaker afdoen als overdreven of minder belangrijk (je bent zodra zij met je omgaan immers vrij).

2. Werkvrienden zien wie je echt bent

Je werkvrienden zullen je te zien krijgen zoals je werkelijk bent. Door de werkdruk hebben zij je immers ook meegemaakt als je te maken had met tegenslagen en daardoor vaak niet de meest prettige persoon in de omgang was. Daarnaast maakten je werkvrienden je mee op momenten dat je eigenlijk te ziek was om te werken, maar toch dapper op de werkvloer verscheen om je taken af te maken. Ze weten je vaak dan ook beter te waarderen dan je real-life vrienden.

3. Werkvrienden staan aan jouw kant

Werkvrienden doen regelmatig dienst als een soort therapeut bijvoorbeeld als je relatieproblemen hebt of je even niet door één deur kan met een familielid of één van je real-life vrienden. Alles wat je dwars zit kun je met je werkvrienden delen, zij zullen immers altijd jou kant kiezen. De ander kant is voor hen immers niet bekend. Bovendien vinden de meeste werkvrienden een goede roddel niet te versmaden waardoor ze in de regel maar al te graag naar je verhalen luisteren. Real-life vrienden daarentegen zullen vaker ook de andere kant van een verhaal willen horen voordat ze daadwerkelijk jou zijde zullen kiezen.

 

4. Werkvrienden kennen je voorkeuren

Of het nu gaat over de wijze waarop je je koffie het liefst drinkt, of je broodje eet, je werkvrienden kennen alle ins en outs. Wanneer je dus een keer moeite hebt om een werkdag door te komen, zullen je werkvrienden direct de juiste chocolade voor je halen. Je kunt dan wel de dag doorkomen, maar zult je wel gaan irriteren als je lief een volgend keer met de verkeerde chocolade aan komt zetten als je je verdrietig voelt. Je real-life vrienden maken je immers niet mee als je onder zware werkdruk moet presteren en zullen om die reden ook minder goed weten wat daar de beste remedie voor is.

5. Werkvrienden kennen je frustraties

Je werkvrienden zullen exact weten wat je voelt als de printer het weer eens heeft begeven, of als er weer iets niet in orde is met je salarisstrook. Alle problemen die zich tijdens je werk voor kunnen doen, hebben de meeste immers zelf ook al een keer meegemaakt. Het zal om die reden dan ook niet moeilijk voor hen zijn om zich in jouw situatie in te leven. Ze zullen je frustratie en boosheid niet alleen accepteren, maar ook volkomen weten te begrijpen. Omdat het salaris van je werkvrienden vrijwel hetzelfde is als dat van jou, zullen ze ook je maandelijkse financiële problemen zeer goed begrijpen. Ook zij moeten veel moeite doen om met hun loon de maand door te komen en alle rekeningen te betalen.

6. Alles is van iedereen

Op de werkvloer wordt alles verdeeld, of dit nu gaat om snoepjes, tampons of pennen, je werkvrienden kunnen altijd een beroep op je doen. Uiteraard geldt dat ook voor jou als je iets van je collega’s nodig hebt. Niet alleen pennen en snoeppotten gaan dan ook voortdurend van hand tot hand, ook dameshygiëne wordt geregeld uitgewisseld door werkvriendinnen. Op die manier komt niemand iets te kort en zorgt iedereen voor iedereen als dat nodig is.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…