scrollTop top

6 redenen om wél blij te zijn met je menstruatie

6 redenen om wél blij te zijn met je menstruatie

Wij vrouwen zijn het allemaal over 1 ding eens: ongesteld zijn is niet leuk! Je hoofd doet zeer, je bent moe en dan hebben we het nog niet eens over de pijnlijke buikkrampen. Het is nu niet bepaald iets waar je naar uitkijkt, maar wist je dat je menstruatie ook voordelen met zich mee brengt? Hieronder 6 redenen om wél blij te zijn met je menstruatie.

Er is meer begrip voor je rothumeur

In de dagen voorafgaand aan je menstruatie, is de kans groot dat je snel geïrriteerd raakt. Stemmingswisselingen en emotionele uitbarstingen horen er nu eenmaal bij. Gelukkig is dit bij iedereen bekend en wordt je niet op je gedrag afgerekend. ‘Blame it to the hormones’!

Geoorloofd chocolade eten

We weten allemaal dat vrouwen tijdens hun menstruatie enorm veel behoefte aan chocolade hebben. Dit komt omdat tijdens je menstruatie, het serotoninegehalte in je bloed lager is. Chocolade bevat stoffen die dit gehalte doet stijgen. Helaas zit er in de meeste chocolade veel suiker, erg goed voor de lijn is het dus niet. Maar goed, dat zijn zorgen voor later!

Comfortabele kleding

Je ongesteldheid is de ultieme reden om ook na het sporten je joggingpak lekker aan te houden. Heerlijk de dagen doorkomen in je losse, zachte, comfortabele kleding en niemand die kritiek levert!

Huilen mag

Gevolg van de stemmingswisselingen is dat op bepaalde momenten de tranen over je wangen rollen, zonder dat je hier iets aan kunt doen. Dit is helemaal niet erg, soms heb je het gewoon even nodig om te huilen. Laat de tranen naar buiten en neem nog een stukje chocolade om jezelf te troosten!

Na regen komt zonneschijn

Een ongesteldheid duurt maar een weekje. Blijf jezelf eraan herinneren dat het vanaf nu alleen maar beter wordt. Je zult je snel weer happy, energiek en sexy voelen!

Je bent slimmer

Hoe raak het ook mag klinken, tijdens je menstruatie functioneren je hersenen op sommige vlakken beter dan normaal. Zo is je ruimtelijk inzicht beter wanneer je ongesteld bent. Je zal beter kaarten kunnen lezen en/of tekeningen kunnen maken. Het beste moment om je volgende stedentrip te plannen dus!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  521.830.110
 • Aantal
  doden
  6.266.563
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.134.293
 • Aantal
  doden
  31.675

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!