Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Menstrual Health Day: 1 op 3 vrouwen voelt zich eenzaam in klachten rond menstruatie

Sien Vanneste
2 min read

Het is vandaag Menstrual Health Day, met als doel meer bewustzijn creëren rond menstruele gezondheid en de cyclus. Guud en iVox sloegen daarom de handen in elkaar om te kijken hoe het zit met de menstruele gezondheid bij Belgische en Nederlandse vrouwen.

Wanneer vrouwen menstrueren, komen daar vaak klachten bij. Denk maar aan acne, stemmingswisselingen en krampen. Negen van de tien vrouwen zegt met deze klachten te maken te hebben tijdens haar menstruatie. Daarnaast voelt 33% zich niet gesteund wanneer het gaat over klachten die te maken hebben met menstruatie. Daar komt ook nog bij kijken dat zo’n een op vier zich schaamt voor haar menstruatie. En da’s jammer, want menstrueren is iets dat bijna de halve wereldbevolking doet en zou geen taboe mogen zijn.

Ook Olympisch atlete en geneeskundestudente Naomi Van den Broeck kent het gevoel om alleen te zien met haar menstruatieklachten. Als topsportster is het belangrijk om je lichaam goed te kennen en daar hoort ook je cyclus bij. Het heeft ervoor gezorgd dat haar sportprestaties ook positief evolueerde. Vandaag gebruikt ze haar cyclus in haar voordeel en werkt ze met aangepaste training- en voedingsschema’s. ‘We praten niet genoeg over onze cyclus. Als ik vroeger had geweten wat ik nu weet, dan had ik het sneller kunnen gebruiken om mijn sportprestaties te verbeteren. Maar kon ik ook vooral milder zijn voor mezelf als het niet ging zoals ik het wou.’ Ze is dan ook de trotste ambassadeur van Guud Woman.

Guud Woman is opgericht door Morgane en Jan, nadat Morgane zelf te kampen kreeg met PCOS. Met Guud willen ze vrouwen ondersteunen en informeren rond hun cyclus. Hun natuurlijke supplementen helpen je menstruele gezondheid te verbeteren.

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…