Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Chris Van Gaver

Menopauzeconsulente, vroedvrouw en kinderwensconsulente
Expert in Gezondheid

Chris, het gezicht achter menobalans, wist al van jongs af aan dat ze vroedvrouw wilde worden. De verschillende levensfasen van de vrouw hebben haar altijd geboeid, vandaar haar beroepskeuze als vroedvrouw. Na jarenlange beroepservaring op de verloskamer, als praktijklektor in de opleiding tot vroedvrouw én als vrijwilliger in Afrika, was het echter tijd voor iets nieuws.

Menopauzeconsulent

Ze behaalde het postgraduaat menopauzeconsulent te Kortrijk. Gezien haar beroepservaringen en haar huidige leeftijd was dit een logische stap. Als 52-jarige vrouw en moeder van drie volwassen zonen weet ze hoe belangrijk het is om actief en gezond te blijven na de menopauze want deze kan behoorlijk ingrijpend zijn in het leven van een vrouw.

Als menopauzeconsulent ontwikkelde ze haar eigen branding, menobalans. In het multidisciplinair centrum “Cura-mc” te Brasschaat begeleidt Chris vrouwen voor, tijdens én na de natuurlijke of kunstmatige menopauze. Met een persoonlijke aanpak tracht ze samen met haar cliënte het beste uit deze nieuwe levensfase te halen. Indien nodig verwijst ze haar cliënten door naar een gynaecoloog, huisarts, endocrinoloog, seksuoloog, kinesist, diëtist…

Ze houdt van mensen en in het bijzonder haar gezin, gezelligheid, koken, de natuur, Italië. Haar kinderen omschrijven haar als leergierig, geëngageerd, enthousiast, ordelijk en gestructureerd, vrolijk en zachtaardig. Ze wil het taboe rond de overgang en de menopauze doorbreken én de vrouwen informeren op een correcte, veilige en professionele manier.

 

 

Lees alle artikels van Chris Van Gaver

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…