Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Een klein buikje tijdens de overgang of na de menopauze? Niet leuk maar toch belangrijk!

3 min read

Tijdens de overgang en de menopauze neemt de aanmaak van oestrogeen en progesteron geleidelijk af. Als deze hormonen niet meer in de eierstokken aangemaakt worden, moet je lichaam op zoek gaan naar een andere alternatief want ook na de menopauze heeft het lichaam nog een hoeveelheid oestrogenen nodig.

Oestrogenen opgeslagen in vetcellen

Vetweefsel neemt deze taak voor een stukje over. Ze produceren oestrogenen en slaan ze op in de vetcellen, meestal ter hoogte van de buik.  Maar ook je bijnieren kunnen onder invloed van aromatase, een enzym, testosteron omzetten tot oestrogeen. Op deze manier legt het lichaam in het vetweefsel een reserve van hormonen aan ter hoogte van de buik. Het zorgt ervoor dat je minder overgangsklachten ervaart en het beschermt je tegen mogelijke gezondheidsrisico’s ten gevolge van de menopauze.

Tips om een buikje te vermijden

  • Eet blijvend minder grote doch evenwichtige en gezonde porties
  • Vermijd snelle koolhydraten 
  • Eet gezonde eiwitten en gezonde vetten
  • Eet voldoende groenten, fruit, volkorengranen, noten, pitten en zaden
  • Drink voldoende water 
  • Beweeg dagelijks
  • Positieve mind-set

Je vindt een menopauzeconsulente bij jou in de buurt via  www.menofocus.be. Bekijk zeker ook Chris Van Gavers eigen website www.menobalans.be en www.cura-mc.be voor een afspraak 24/7!

Als menopauzeconsulent begeleidt Chris Van Gaver vrouwen voor, tijdens én na de natuurlijke of kunstmatige menopauze. Met een persoonlijke aanpak die rekening houdt met de persoonlijke, familiale en gynaecologische voorgeschiedenis tracht Chris samen met haar cliënte het beste uit deze nieuwe levensfase te halen. Indien nodig verwijst ze haar cliënten door naar een gynaecoloog, huisarts, endocrinoloog, seksuoloog, kinesist, diëtist… 

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…