Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom is september het ideale moment om nieuwe doelen te stellen (ook in de menopauze)

4 min read

September… voor velen betekent het een nieuwe start. Kinderen en kleinkinderen gaan weer naar school, je gaat opnieuw aan het werk, sport en hobby’s worden weer opgestart… Zo komt er stilletjesaan terug wat meer routine in je dagdagelijkse taken.

September, hét moment om nieuwe doelen te stellen

Tegelijk worden de dagen steeds korter en loert de herfst om de hoek. Vandaar dat september het ideale moment is om nieuwe, maar vooral realistische doelen te stellen. Het stellen van een nieuw doel werkt namelijk motiverend, het geeft je energie. Je zal je aandacht richten op het bereiken van dat doel en daardoor minder energie verspillen aan zaken die onbelangrijk zijn (energievreters).

Vergeet januari

De meeste mensen starten meestal in januari met nieuwe voornemens en doelen. Wanneer je nieuwe doelen stelt in september ervaar je geen druk van buitenaf. Je kan rustig de tijd nemen om te brainstormen en voor jezelf uit te maken wat je wil veranderen en vooral wat het einddoel is of wat je wil bereiken.

Hoe bepaal je je doelen? 

Een goed doel is iets wat je écht wil, iets wat je zelf wil bereiken.

Tijdens de menopauze is regelmatig bewegen bijvoorbeeld zeer belangrijk omwille van een verschillende factoren. Bovendien is het de ideale manier om osteoporose, ziekten van hart- en bloedvaten, burn out, gewichtsverlies… te voorkomen of te minimaliseren. (Meer) bewegen (wandelen, fietsen, zwemmen, dansen…) zou dus een zeer goed doel kunnen zijn. Maak je doel meteen concreet, bijvoorbeeld ‘3x per week bewegen’. Het zal je zoveel voordelen opleveren!

1 doel per keer 

Je hebt het meeste kans op slagen als je 1 realistisch doel per keer stelt. Leg de lat voor jezelf niet te hoog want dit werkt frustrerend. Leg de lat ook niet te laag want dit gaat al snel vervelen.

Het kan ook zeer motiverend zijn om samen met een vriendin of collega een doel te stellen en er dan samen voor te gaan.

Zeker van belang tijdens de menopauze

De menopauze is hét moment om je ‘oude ik’ en ‘oude patronen’ los te laten en nieuwe doelen te stellen. Als menopauzeconsulente begeleid ik dames bij het stellen en bereiken van nieuwe doelen. Dat kan gaan van gewichtsverlies, bewegingsadvies tot het aanbieden van nieuwe ’tools’ om deze levensfase ten volle te benutten.

Dus… daag jezelf uit en ga ervoor. Stel een doel en start in september. Op die manier heb je al een paar maanden voorsprong op de nieuwe voornemens die meestal pas aan het begin van een nieuw jaar gesteld worden!

Als menopauzeconsulent begeleidt Chris Van Gaver vrouwen voor, tijdens én na de natuurlijke of kunstmatige menopauze. Met een persoonlijke aanpak die rekening houdt met de persoonlijke, familiale en gynaecologische voorgeschiedenis tracht Chris samen met haar cliënte het beste uit deze nieuwe levensfase te halen. Indien nodig verwijst ze haar cliënten door naar een gynaecoloog, huisarts, endocrinoloog, seksuoloog, kinesist, diëtist… 

Zelf nood aan persoonlijke begeleiding? Vind een menopauzeconsulente bij jou in de buurt via  www.menofocus.be. Bekijk zeker ook Chris Van Gavers eigen website www.menobalans.be en www.cura-mc.be voor een afspraak 24/7!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…