Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 zaken die meisjes dachten tijdens hun eerste menstruatie

Anja
2 min read

We kunnen het ons allemaal nog wel herinneren: onze eerste menstruatie. De eerste menstruatie komt nooit op het goede moment, maar sommige dames hebben echt pech gehad als het om de timing van hun eerste menstruatie gaat. Of jouw eerste menstruatie nu op een goed moment kwam of juist niet: we dachten allemaal dezelfde dingen. Welke 6 dingen ieder meisje dacht tijdens haar eerste menstruatie, lees je op deze pagina.

Gedachte #1: help, wat is dit?

Je hebt natuurlijk al een vaag voorgevoel, maar als je nog nooit gemenstrueerd hebt wil je het gewoon niet geloven. Is er misschien iets mis met me? Je raakt al lichtelijk in paniek als je bedenkt dat je waarschijnlijk aan het menstrueren bent.

Gedachte #2: bah, wat vies

Als je voor het eerst menstrueert, heb je natuurlijk geen tampon of maandverbandje meegenomen. Dit betekent dat je onaangenaam verrast wordt met jouw eerste menstruatie en zeker omdat je voor het eerst menstrueert, is dit niet bepaald prettig.

Gedachte #3: tegen wie moet ik het vertellen?

De meeste meiden vertellen hun moeder dat ze voor het eerst gemenstrueerd hebben. Is er geen moeder in de buurt en wil je het toch kwijt, dan zal je het aan iemand anders moeten vertellen of voor je moeten houden.

Gedachte #4: hoe ga ik het vertellen?

Je wil niet dat de persoon aan wie je vertelt dat je voor het eerst gemenstrueerd hebt, sentimenteel gaat doen en je meteen een ‘volwassen vrouw’ gaat noemen. Het liefst wil je een zo normaal mogelijke reactie, maar hoe ga je dit bereiken? Je denkt alvast goed na hoe je het nieuws gaat brengen.

Gedachte #5: hopelijk vertelt ze het aan niemand door

Als je voor het eerst gemenstrueerd hebt, schaam je je hier een beetje voor. Je wil liever niet dat iedereen het weet en dat is logisch, want het is iets persoonlijks. Het is nu een kwestie van hopen dat je moeder/vader/zus/beste vriendin of wie dan ook het aan niemand doorvertelt.

Gedachte #6: dit viel best mee

De meeste meiden zijn niet meteen heftig ongesteld. Ben je voor het eerst ongesteld geweest, dan is de kans groot dat je het reuze mee vindt vallen en hoopt dat de menstruatie iedere maand zo mild is.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…