Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 kwaliteiten van de perfecte vriend

Bram
4 min read

Is jouw vriend perfect voor jou? Ontdek meteen over hoeveel kwaliteiten hij echt beschikt?

1. Hij vertoont volwassen gedrag

De perfecte vriend is op psychologisch gebied volwassen van aard. Psychologisch volwassen zijn, wil zeggen dat hij blokkades in de ontwikkeling uit het verleden weet te herkennen, maar deze ook kan begrijpen en oplossen. Een volwassen persoon heeft een sterk zelfstandigheidgevoel. De perfecte vriend zal dus alleen uiterlijk, maar eveneens innerlijk op zijn gegroeid. De perfecte vriend is dus geen kleine jongen meer, maar echt een volwassen kerel. Een perfecte vriend is geestelijk volwassen en zal een partner zoeken die qua persoonlijkheid sterk op hem lijkt. Deze partner mag zeker niet iemand zijn die zijn tekortkomingen en zwaktes compenseren: geen zogenaamde tegenpool dus.

2. Hij is open

De perfecte vriend zal open zijn. Hij is bovendien niet bang voor een kwetsbare opstelling. Deze vriend zal tevens goed te benaderen zijn en feedback weten te waarderen. Verder zal de openheid ervoor zorgen dat gevoelens, gedachten, dromen en wensen zonder schroom of terughoudendheid geuit kunnen worden. Dergelijke eigenschappen hebben een positieve invloed op ontwikkelingen op zowel persoonlijk als seksueel vlak.

3. Hij is eerlijkheid

Het belang van eerlijkheid in een relatie zal door de perfecte vriend worden begrepen. Er zal namelijk een vertrouwensband opgebouwd worden als eerlijkheid hoog in het vaandel wordt gedragen. De perfecte vriend zal ernaar streven om een oprecht leven te leiden. Er zal in dergelijke levens geen plaats zijn voor woorden die volledig anders zijn dan de daden. Een relatie zal veel te lijden hebben als een partner niet eerlijk is of je bedriegt. Ook als er sprake is van ontrouw zal een relatie negatief worden beïnvloed. Iemand met een vreemdganger als partner zal echter vaak de leugens over de ontrouw veel pijnlijker vinden dan het vreemdgaan zelf.

4. Hij ziet je als zijn gelijke

De perfecte vriend zal je respecteren en steunen in alles wat je doet. Deze vriend zal je interesses even belangrijk vinden als die van zichzelf. Wanneer de relatie goed is dan zal je vriend je persoonlijke grenzen begrijpen en respecteren. Een perfecte vriend zal om die reden dan ook nooit proberen om je te manipuleren met bepaalde woorden of gedrag. Hij zal je zien als zijn gelijke en je ook als zodanig behandelen.

5. Hij heeft inlevingsvermogen 

Een goed inlevingsvermogen (empathie) is een eigenschap van een perfecte vriend. Daarnaast zal hij altijd het nodige begrip voor je tonen. Op het moment dat je als stel begrip hebt voor elkaar, dan zul je gemeenschappelijk zaken herkennen. Tevens zul je je ook bewuster worden van de onderlinge verschillen. Wanneer zowel jij als je partner een goed inlevingvermogen hebt, dan zullen jullie je zowel gewaardeerd als begrepen voelen.

6. Hij toont zijn genegenheid

De perfecte vriend toont je genegenheid (affectie). Wanneer er sprake is van een gezonde relatie dan kun je van de aanwezigheid en seksualiteit van je vriend genieten. Uiteraard zal dat dan ook voor hem gelden. Jullie zullen je dan niet geremd voelen als het gaat om het geven en ontvangen van seksueel genot.

7. Hij heeft humor

Een goed gevoel voor humor hoort bij een perfecte vriend. Je moet immers om jezelf kunnen lachten, maar eveneens om de problemen die je levenspad kruisen. Door dingen met humor te bezien, zul je in staat zijn om adequaat te reageren op gevoelige kwesties binnen de relatie. Als je binnen een relatie zonder problemen op een lieflijke manier kunt plagen dan kunnen lastige of vervelende situatie in veel gevallen voorkomen worden. Je ziet elkaars tekortkomingen en fouten dan vanuit een humoristisch oogpunt in plaats en dus niet door een donkere bril.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…