Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 meest gemaakte fouten in een relatie die jij niet wilt maken

Bram
4 min read

1. Vreemdgaan

De fout in een relatie die je absoluut niet moet maken is vreemdgaan. Dit is namelijk een fout die maar door weinig mensen echt vergeven kunnen worden en die dikwijls zelfs in het gros van de gevallen tot een relatiebreuk leidt. Op het ogenblik dat jij en/of je partner vreemdgaat, is je relatie geen lang leven meer beschoren. Het vertrouwen in de vreemdganger is namelijk aangetast, of zelfs helemaal verdwenen, waardoor er een belangrijke pijler onder de relatie is uitgeslagen.

2. Onvoldoende communicatie

In een relatie is het essentieel om voldoende met elkaar te blijven communiceren. Je gevoel wegstoppen of opkroppen is dan ook niet zeker geen goed idee. Door je gevoelens niet te uiten kun je namelijk te maken krijgen met emoties zoals boosheid en zelfs haat. De kans dat er een flinke ruzie zal ontstaan met je partner is daardoor zeker niet uitgesloten. Door over je gevoelens te praten met je partner weet je wat er in de ander omgaat. Je kunt elkaar dan ook vaker beter aanvoelen en beter rekening met elkaar houden.

3. Gebrek aan intimiteit

Met intimiteit wordt niet alleen het hebben van seks bedoeld. Intimiteit is een aanzienlijk breder begrip en omvat, behalve een goede communicatie met je partner, eveneens op een prettige manier dichtbij elkaar kunnen zijn. Je hebt immers niet voor niets een relatie samen. Regelmatig even knuffelen of tegen elkaar aan op de bank een gesprek voeren zal je relatie in de regel goed doen.

4. Geen erkenning

In een relatie is het van groot belang om elkaar te erkennen. Zelfs op een moment dat je relatie tijdelijk in een dip zit. Zou je deze erkenning niet aan elkaar geven dan zal er situatie ontstaan waarin je naast elkaar heen leeft. De communicatie zal dan evenmin optimaal verlopen en je kunt zelfs het gevoel krijgen dat jullie slechts huisgenoten zijn in plaats van geliefden.

5. Niet naar elkaar luisteren

Een gebrek aan communicatie binnen de relatie gaat vaak samen met het niet naar elkaar luisteren. Op het moment dat je niet luistert dan zul je de behoeftes van je partner niet kunnen begrijpen. Om dus te weten wat je geliefde nodig heeft binnen de relatie dien je dan ook niet doof te zijn voor de dingen die hij of zij tegen je zegt. Door echt de tijd te nemen, en dus aandachtig te luisteren, zullen jullie dichter tot elkaar komen en zal de relatie alsmaar hechter worden.

6.Jaloezie

Jaloezie zit in de aard van een heleboel mensen. Toch is het zaak dat dit gevoel niet de overhand neemt binnen de relatie. Een groot aantal relaties eindigt zelfs omdat één van de partners jaloers zonder enige reden jaloerse trekken vertoond. In dergelijke gevallen kan er soms zelfs worden gesproken van een ware obsessie. Wanneer je je geliefde vertrouwt, dan geef je hem, of haar, alle ruimte en vrijheid om te doen wat hij, of zij, wil. Als je je partner vertrouwt dan heb je bovendien geen reden om in zijn, of haar spullen te gaan snuffelen en zul je de privacy van je lief voor de volle honderd procent respecteren.

7. Flirten

Hoe onschuldig het in je eigen ogen kan lijken flirten met een ander is binnen een relatie not done. Een flirt kan in het meest erge geval immers ook het einde van een relatie betekenen. Niemand zit er immers op te wachten om opzettelijk jaloers gemaakt worden. Dit is echter wel wat er gebeurt op het ogenblik dat je vaak flirt in het bijzijn van je lief. Een onschuldige actie van jou kant kan voor je partner immers gevoelens van onzekerheid, minderwaardigheid en wantrouwen met zich meebrengen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…