Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 tips tegen wallen

Camille
3 min read

Bijna elk mens loopt er vroeg of laat wel een keer tegenaan: de vorming van wallen onder je ogen. En niet het soort wallen dat weg is na een nacht goed slapen, maar het soort wallen dat zich permanent in je gezicht nestelt. Velen denken dat wallen meestal het gevolg zijn van een hele reeks nachten van weinig slaap. Meestal is dit echter niet het geval. De vorming van wallen heeft, helaas, vooral veel te maken met je genen. Voor een deel kan je hier dus niets aan doen. Maar je kunt wel iets doen om je wallen wat te verminderen. Deze handige tips helpen je om walvorming zo veel mogelijk te verminderen.

  1. Komkommerschijfjes

Deze oude vertrouwde truc is geen mythe, maar schijnt echt te werken. Niet voor niets gebruiken schoonheidssalons nog deze methode nog altijd. Neem een komkommer en snijd hier twee dunne plakjes af. Plaats deze bovenop je (gesloten) ogen. De vochtigheid van de komkommer geeft een verkoelend effect, waardoor de gezwollen adertjes onder je huid zich versmallen. Hierdoor nemen de donkere kringen onder je ogen af. Dankzij de vitaminen in de komkommer wordt de vorming van wallen tegengegaan.

  1. Reinig

Zorg ervoor dat je elke avond en elke ochtend je gezicht goed schoonmaakt. Haal ’s avonds je make-up eraf. Zo gaat het niet onder de ogen zitten. Dit heeft namelijk een zeer negatief effect op de poriën in je huid in dit gebied.

  1. Verzorgingsproducten

Gebruik regelmatig verzorgende producten voor je huid, zoals crèmes, maskers en scrubs. Op deze manier wordt je huid voldoende bevochtigd en gevoed, waardoor het sterk en soepel blijft. Dit zal walvorming tegengaan.

  1. Theezakjes

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar door lauwe theezakjes op je ogen te leggen, kan je het vormen van wallen ook heel effectief tegengaan. De voedingsstoffen in thee worden hierbij opgenomen door de huid, waardoor de huid gezonder wordt. Het is wel belangrijk dat je hierbij volkomen natuurlijke thee gebruikt. Genetisch gemodificeerde theesoorten werken minder effectief.

  1. Amandelolie

Wanneer je geen verzorgingsproducten voor je huid in huis hebt,  is amandelolie een ideaal substitutieproduct. Smeer het voor het slapengaan lichtjes onder je ogen. Gedurende de nacht zal het in de huid trekken en deze zachter en soepeler maken.

  1. Gekoelde lepeltjes

Iets dat vooral in de ochtend goed van pas kan komen, zijn theelepeltjes die ’s nachts in de vriezer hebben gezeten. Door deze koude lepeltjes onder je ogen te leggen, verminder je het gezwollen effect.

  1. Masseer

Neem een keer de tijd om de huid onder je ogen een goede massagebeurt te geven. Begin bij de neus en beweeg de huid zachtjes met je vinger naar buiten. Blijf gedurende een aantal minuten dit deel van de huid in allerlei richtingen masseren. Dit herstelt de souplesse van de huid.

  1. Eet de juiste voeding

Jawel, zelfs voedsel heeft invloed op je wallen. Wanneer je voedsel eet dat rijk is aan flavonoïden, kan dit het proces van walvorming vertragen of zelfs enigszins omkeren. Voedingsmiddelen die veel flavonoïden bevatten zijn bijvoorbeeld zalm, noten of pure chocolade.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…