scrollTop top

De beste tips om het huishouden leuker te maken

De beste tips om het huishouden leuker te maken

Het is weer zover; het is zaterdag, de vaste dag dat jullie het huis van een grote schoonmaak voorzien. Je ligt op de bank en moet er niet aan denken om te beginnen met de grote schoonmaak. Overal ligt troep, de vloer is vuil, en er ligt een laag stof op het meubilair.  Je weet niet waar je moet beginnen, en dit werkt allesbehalve motiverend. Hoe ga je dit in hemelsnaam aanpakken? Hieronder de beste tips om het huishouden leuker te maken.

Muziek

Zet snelle ‘up-beat’ muziek op wanneer je het huis schoonmaakt. Dit houdt het tempo er in en zorgt ervoor dat je aan iets anders denkt terwijl je met een vervelend klusje bezig bent.

Zie het als een work-out

Wil jij graag wat afvallen? Iedereen zou minstens een half uur per dag moeten bewegen. Als jij het huis stofzuigt en dweilt heb jij je dagelijkse beweging binnen.

Schakel hulp in

Bel een vriend of vriendin en vraag of diegene jou een dagje wilt helpen. Als tegenprestatie bereid jij een lekkere lunch en diner. Dit maakt het huishouden een stuk leuker, samen lekker meezingen op jullie favoriete nummers.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!