Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoeveel calorieën verbrand je tijdens het huishouden?

Anja
2 min read

Doordat je het druk hebt met je huishouden geen tijd meer om naar de sportschool te gaan? Geen nood! Huishoudelijke klusjes vormen prima cardio work outs. Hieronder vind je met welke huishoudelijke taak je hoeveel calorieën verbrand, doe er je voordeel mee!

Auto wassen

Sla die carwash voortaan over en ga zelf aan de slag, met deze klus verbrand je namelijk 300 calorieën! Zonde om te laten lopen toch?

Huis stofzuigen

Is je huis aan een stofzuigbeurt toe? Wacht dan niet langer en ga meteen aan de slag. Met dit klusje verbrand je maar liefst 180 calorieën.

Strijken

Strijken is een klusje waar veel vrouwen tegenop zien. Toch ligt er vaak een berg op je te wachten en met de wetenschap dat je met strijken 160 calorieën per uur verbrand, strijk je je vast zo door die stapel heen!

Badkamer schoonmaken

Met het poetsen van je badkamer verbrand je wel 400 calorieën. Laat dit dus niet langer liggen en doe het voortaan twee keer per week om helemaal in shape te blijven. Ook kun je dan wat vaker een chocoladereep opeten zonder een schuldgevoel.

Gras maaien

Heb je veel gras in je tuin? Kies dan niet voor een elektrische grasmaaier maar ga met een mechanische aan de slag. Lekker intensief en goed voor 350 calorieën per uur.

Verven en behangen

Denk je erover om je huis een make over te geven en voor een nieuw behangetje te doen? Doen! Naast dat je daarna weer helemaal blij bent met je huis, verlies je met deze klus 350 calorieën per uur.

En begint het al te kriebelen om met je huishouden aan de slag te gaan? Welke huishoudelijk klusje ga je als eerste aanpakken?

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…