Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoeveel Calorieën verbrand je door Wandelen?

Olivier
5 min read

Veel mensen denken dat je uren in de sportschool moet doorbrengen om gewicht te verliezen, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Het maakt niet zo veel uit op welke manier je beweegt: als je maar voldoende beweegt om gewicht te verliezen. Dit betekent dat je niet verplicht bent om uren hard te lopen, op de trilplaat te gaan staan of wekelijks te gaan spinnen als je af wil vallen, maar dat eenvoudige activiteiten als wandelen ook kunnen zorgen voor gewichtsverlies.

Wandelen wordt vaak over het hoofd gezien als het aankomt op afvallen, maar in feite kun je door middel van het maken van een wandeling ook zeker calorieën verbranden en dus afvallen. Op deze pagina lees je meer over het maken van een wandeling om calorieën te verbranden en af te vallen. Ben je ontevreden over je gewicht en wil je afvallen, dan is het lezen van de informatie op deze pagina zeker een aanrader.

Wandelen: een onderschatte vorm van bewegen

Bij iedere soort lichaamsbeweging verbruik je calorieën, maar de hoeveelheid calorieën die je verbrandt is wel afhankelijk van de vorm van lichaamsbeweging die je beoefent. Daar komt nog bij dat het ook verschilt per vorm van beweging waar de calorieën vandaan komen die je verbrandt, ofwel op welke plek van je lichaam je afvalt.

wandelen wordt vaak onderschat, maar in feite is deze activiteit erg goed om te ondernemen als je af wil vallen. De calorieën die je verbrandt bij het maken van een wandeltocht, komen namelijk voor een groot deel uit opgeslagen vetreserves. Dit betekent dat je calorieën verbrandt die je echt kwijt wil en sneller resultaat ziet. Een ander voordeel van het maken van een wandeltocht, is dat je het overal kunt doen. Je hebt geen speciale kleding nodig, je hoeft geen fitnessapparaten aan te schaffen en het is ook niet nodig om naar de sportschool te gaan als je wil wandelen. Tot slot krijg je van wandelen niet zo snel last van je spieren en gewrichten, wat betekent dat je het langer vol kunt houden en dus nog meer calorieën kunt verbranden.

Hoeveel calorieën verbrand je door wandelen?

Hoeveel calorieën je verbrandt als je gaat wandelen, verschilt per persoon. Zo verschilt de hoeveelheid calorieën die je verbrandt niet alleen van de loopsnelheid die je aanhoudt, maar ook van jouw lichaamsgewicht.

Om je een duidelijk beeld te geven van de hoeveelheid calorieën die je verbrandt als je gaat wandelen, geven we graag een gemiddelde van de hoeveelheid verbrande calorieën bij het maken van een wandeltocht. Ga je een half uur wandelen, dan verbrand je ongeveer 150 calorieën. Dit betekent dat als je een uur wandelt, je ongeveer 300 calorieën verbrandt. Loop je zeven dagen per week een half uur per dag, dan ben je na een maand een halve kilo kwijt. Dit betekent dat je in een jaar tijd zes kilo af kan vallen, simpelweg door iedere dag even een half uur te wandelen. Daar komt nog bij dat de conditie verbetert als je regelmatig wandelt en dat je dit ook zeker zal merken in het dagelijks leven.

Je kunt de hoeveelheid calorieën die je verbrandt tijdens het maken van een wandeltocht gemakkelijk verhogen, bijvoorbeeld op de volgende manieren:

  • Loop wat sneller om meer calorieën te verbranden. Loop je sneller, dan gebruik je meer energie en verbrand je dus meer calorieën.
  • Gebruik gewichtjes aan je voeten, zodat het wandelen zwaarder wordt en je meer energie verbruikt tijdens het wandelen. Meer energie verbruiken, betekent meer calorieën verbranden.
  • Gebruik gewichtjes aan je handen of gebruik stokken bij het wandelen, zodat het wandelen zwaarder wordt en je meer calorieën verbrandt.
Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…