Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen om aan spinning te beginnen

shana
3 min read

Op zoek naar een leuke, intensieve sport? Ga dan eens spinnen. Spinning is een ideale manier om vet te verbranden omdat het je hartslag verhoogt, calorieën verbrandt en na een tijdje je vetreserves zal opgebruiken. Je kan het vergelijken met indoor fietsen, maar dan op aanmoedigende en opzwepende muziek, ieder op zijn eigen niveau. Spinning is een heel intensieve sport waarbij er afgewisseld wordt op snelheid, op kracht, zittend of staand. Kortom, het is een sport waar er veel voordelen aan vasthangen.

Wat is spinning?

Spinning is staand of zittend fietsen op een speciale hometrainer, ook wel ‘spinner’ genoemd. Je kan dit thuis of in een zaal doen onder begeleiding van een spinninginstructeur. Een spinning les in een zaal gebeurt meestal in groepsverband. Je begint de les met een rondje rekken en trekken om blessures te voorkomen. Je spinner stel je zelf in met de weerstand die overeenkomt met je conditie. De sport is voor iedereen toegankelijk, maar niettemin behoorlijk intensief. Ben je een beginner, en is je conditie niet optimaal, dan is begeleiding noodzakelijk.

Voordelen van spinning

Zowel beginners als gevorderden kunnen verschillende voordelen van spinning ontdekken. Zeker na een uur gezweet te hebben!

1. Binnen sporten

Spinning is een indoor gebeuren en je beoefent deze sport op een stilstaande fiets. Hierdoor ben je niet afhankelijk van je omgeving of weersomstandigheden. Hoe slecht het weer ook buiten is, je zal nooit last hebben van regen, wind of zelfs van een slecht wegdek.

2. Verbranden van calorieën

Tijdens een les spinning kan je heel wat calorieën verbranden met slechts één workout. Met een intensieve les van zo’n 50 minuten kan je al snel 500 calorieën verbranden! Reeds geprikkeld?

3. Spieruithoudingsvermogen

Dankzij de steeds afwisselende houdingen en ritmes worden je hart en spieren getraind om zich aan te passen als er veel van ze gevraagd wordt. Hierdoor gaat je spieruithoudingsvermogen toenemen en zullen er verschillende spiergroepen getraind worden. Zo kan je je conditie verbeteren en voel je je bovendien fitter. Spinning is een effectieve sport om vet te verbranden.

4. Cardiovasculaire fitheid

Door het intensief spinnen, gaat je hartslag de hoogte ingaan. Hierdoor zal je hart sneller slaan en ga je heviger ademhalen waardoor er zuurstof geleverd wordt aan de spieren. Dit heeft voor zowel je hart als je longen voordelen. Ga echter niet ongetraind en roekeloos in het rood. Bouw op!

5. Op eigen tempo

Tot slot is een van de grootste voordelen van spinning dat iedereen het op zijn eigen tempo kan doen, zonder boven je limiet te gaan. Zo kunnen gevorderden en beginners dezelfde les volgen. Je kan je niveau aanpassen door de weerstand te verhogen of te verlagen.

Ben je op zoek naar een leuke workout met snel resultaat? Dan is spinning zeker en vast iets voor jou. Het is een sfeervolle fietstraining op muziek en onder begeleiding, waarbij je heel wat kilometers aflegt en jezelf verslaat tijdens een sprint. Er is geen speciaal ritmegevoel of coördinatie voor nodig en de lesgever zorgt ervoor dat je het beste van jezelf boven haalt. Het is een ideale manier om een goede conditie te onderhouden of te verbeteren.

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…