Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Nieuw onderzoek: naar je werk fietsen zorgt voor minder stress (en dat komt goed uit, want vandaag is het Car Free Workday)

Sien Vanneste
2 min read

Vandaag is het Car Free Workday. Het perfécte excuus om je stalen ros van stal te halen en naar je werk te fietsen. En er is nóg een goede reden om dat te doen. Uit onderzoek van Lease a Bike, een Vlaamse onderneming die fietsleasing aanbiedt aan bedrijven, blijkt immers dat ruim acht op de tien werknemers zich ontspannener voelt wanneer ze met de fiets van hun werk naar huis rijden.

Tussen 19 en 27 juli voerde Lease a Bike samen met iVox een online onderzoek uit bij 1.000 Vlaamse werknemers. Ruim de helft van de respondenten ging ooit al met de fiets naar het werk. Een ruime meerderheid van hen (83,5%) geeft aan dat dit hen helpt om hun hoofd leeg te maken na een moeilijke werkdag. Voor bijna één op de tien (9,3%) is het de belangrijkste reden om met de fiets te pendelen. Bijna de helft van de Vlaamse werknemers (46,7%) is zelfs van mening dat er minder burn-outs zouden zijn mochten er meer werknemers met de fiets pendelen.

Lode Godderis, professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven, kan deze resultaten alleen maar bevestigen. ‘Wanneer je na een werkdag een half uur matig tot intensief beweegt, zul je minder tot geen stress meer hebben als je thuiskomt. Je kunt je gedachten verzetten, andere prikkels binnenkrijgen en ook meer zuurstof. Zéker als je door het groen kunt fietsen.’ Laat jij vandaag je auto staan?

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…