Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe verbrand je meer calorieën?

Anja
2 min read

Wil jij een paar kilo verliezen? Om gewicht te verliezen moet je meer calorieën verbranden dan dat je binnenkrijgt. Hieronder een aantal tips.

30 minuten cardio

De beste manier om meer calorieën te verbranden, is door meer training op te nemen in je dagelijkse routine. Cardiovasculaire oefeningen zoals wandelen, rennen, zwemmen en fietsen helpen je om calorieën te verbranden. Probeer minstens 30 minuten per dag te bereiken.

Krachttraining

Spierweefsel verbrandt meer calorieën dan vet, dus hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je zult verbranden als je lichaam in rust is.

Kleine dingen

Hoe meer je gedurende de dag beweegt, hoe meer calorieën je zult verbranden. Voeg kleine uitbarstingen van energie toe in de loop van de dag om je algehele calorieënverbranding te verhogen. Parkeer verder van de ingang bij het winkelcentrum, neem de trap in plaats van de lift, of doe een paar buig- of strekoefeningen tijdens een reclamepauze.

Verdeel je calorieën

In plaats van 3 traditionele maaltijden per dag, eet je betere kleinere porties verspreid over de hele dag. Dit helpt je stofwisseling te verbeteren en meer calorieën te verbranden. Richt je op 4-5 kleine maaltijden, gelijkmatig verdeeld over de dag. Probeer elke drie uren te eten om te veel honger te voorkomen en je stofwisseling constant te houden.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…