Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

BEWEZEN: Dit huishoudelijk klusje heeft een positief effect op je seksleven

Olivier
2 min read

Vroeger deed de vrouw het huishouden en ging de man naar het werk om brood op de plank te krijgen. Tegenwoordig worden de rollen veel eerlijker verdeelt. De meerderheid van de vrouwen heeft ook gewoon een fulltime baan en dit betekent dat de mannen ook hun bijdrage aan het huishouden moeten leveren. Dit kan nog wel eens met tegenzin gaan, niemand kijkt natuurlijk uit naar een dweilsessie of de afwas. Nu is echter bewezen dat het doen van het huishouden, mits samen uitgevoerd, een positief effect zou hebben op jullie seksleven. Lees snel verder!

Een onderzoeksteam van de Universiteit van Texas, vergeleek de uitkomst van een onderzoek naar familie en het huishouden, zo’n 22 jaar geleden, met die van nu. Wat komt hieruit naar voren? Vroeger hadden stellen met een meer traditionele verdeling meer seks dan koppels die het huishouden samen deden.

In de tegenwoordige tijd, ligt dat helemaal anders, aldus onderzoekster Sharon Sassler: “We hebben uitgevonden dat stellen die de taken goed verdelen, meer seks hebben. Vandaag de dag is liefde gebaseerd op gedeelde interesses en emoties; gelijkheid wordt erotisch gevonden.”

Koppels die het huishouden samen doen, hebben gemiddeld 6,8 keer seks per maand. Koppels waarbij de taken op de traditionele manier verdeeld worden, hebben ruim 1 keer minder seks per maand.

Genoeg reden om samen lekker het huis schoon te maken toch, mannen!?

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…