Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze communicatieblunders moet je vermijden in je relatie!

Anja
2 min read

Communicatie kan soms enorm moeilijk zijn. Het verbeteren van de communicatie met je partner is altijd een positief doel om naar te streven. Gezonde communicatie in relaties zorgt voor meer tevredenheid over de relatie. Communicatie is de sleutel tot een goede relatie.
Welke communicatieblunders moet je echt vermijden in je relatie? Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet:

Focussen op fouten

Probeer je niet voortdurend te focussen op hetgeen je partner verkeerd doet. Richt je op wat jij anders zou kunnen doen om de communicatie te verbeteren.

Ga niet van het ergste uit

Let eens op hoe jij je partner interpreteert. Heb je de neiging om van het ergste uit te gaan? Koppels met communicatieproblemen hebben vaak de neiging om bepaalde woorden of acties verkeerd te interpreteren of van het ergste uit te gaan. Dus probeer er vanuit te gaan dat je partner de beste intenties heeft en reageer vanuit deze zienswijze.

Luisteren

Luisteren is een belangrijk onderdeel in de communicatie. Probeer niet voortdurend aan het woord te zijn en neem ook de tijd om te luisteren naar wat je partner te zeggen heeft.

Gebrek aan lichaamstaal

Besteed aandacht aan je toon en lichaamstaal. Slechts 7% van jouw communicatie zijn de woorden die je zegt, de rest bestaat uit je toon en lichaamstaal. Zorg ervoor dat deze drie componenten nauw aansluiten bij het doel van je boodschap.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…