scrollTop top

Deze communicatieblunders moet je vermijden in je relatie!

Deze communicatieblunders moet je vermijden in je relatie!

Communicatie kan soms enorm moeilijk zijn. Het verbeteren van de communicatie met je partner is altijd een positief doel om naar te streven. Gezonde communicatie in relaties zorgt voor meer tevredenheid over de relatie. Communicatie is de sleutel tot een goede relatie.
Welke communicatieblunders moet je echt vermijden in je relatie? Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet:

Focussen op fouten

Probeer je niet voortdurend te focussen op hetgeen je partner verkeerd doet. Richt je op wat jij anders zou kunnen doen om de communicatie te verbeteren.

Ga niet van het ergste uit

Let eens op hoe jij je partner interpreteert. Heb je de neiging om van het ergste uit te gaan? Koppels met communicatieproblemen hebben vaak de neiging om bepaalde woorden of acties verkeerd te interpreteren of van het ergste uit te gaan. Dus probeer er vanuit te gaan dat je partner de beste intenties heeft en reageer vanuit deze zienswijze.

Luisteren

Luisteren is een belangrijk onderdeel in de communicatie. Probeer niet voortdurend aan het woord te zijn en neem ook de tijd om te luisteren naar wat je partner te zeggen heeft.

Gebrek aan lichaamstaal

Besteed aandacht aan je toon en lichaamstaal. Slechts 7% van jouw communicatie zijn de woorden die je zegt, de rest bestaat uit je toon en lichaamstaal. Zorg ervoor dat deze drie componenten nauw aansluiten bij het doel van je boodschap.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  232.001.822
 • Aantal
  doden
  4.753.357
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.238.358
 • Aantal
  doden
  25.568

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!