Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit denken mannen over sexting

Anja
3 min read

Sexting, een vrij nieuw fenomeen. Maar wat betekent het precies? En wat denken mannen hierover?

Wegen de risico’s op tegen de voordelen?

Sexting is het verzenden en ontvangen van seksuele berichtjes en beelden via sms, WhatsApp, Facebook etc. Je verzendt intieme beelden en berichten via internet, dus er kleven wel wat risico’s aan. Als je het als een (gezond en eerlijk) koppel naar elkaar toestuurt, is er weinig aan de hand. Stuur je beelden naar onbekenden, dan loop je echter grote risico’s. Het is een term die nog niet lang bekend is. Vooral jongeren doen het tegenwoordig. Maar waarom zou je, als je grote risico’s loopt?

Gewoon, voor de lol

“Voor mij is het een outlet. Ik vind het moeilijk om vrouwen in real life complimentjes te geven. Met sexting gaat dat veel makkelijker”, vertelt Boaz (21) (niet zijn echte naam) openhartig. Heb je dan ook seks met die vrouwen? “Nee, afspreken hoort er niet bij. Het is vooral elkaar lekker maken via berichtjes. Dan stuur je elkaar een foto en zo. Dat zijn foto’s van je persoonlijke delen, zeg maar.”

Nick (18) (niet zijn echte naam), over sexting “Ik merk dat ik sexting vooral voor de lol doe. Ik ben vaak dronken en dan gaat alles wat makkelijker. Ik doe overigens nooit wat met die foto’s, hoor. Ik spreek weleens met meisjes af, maar dat komt dan niet door het sexten. Dat gaat me te ver”.

Een vorm van uiting

Blijkbaar is sexting een ingeburgerd begrip. De jongeren lijken het minder serieus te nemen, dan dat het wordt afgeschilderd. Het is vooral iets wat jongeren doen. Oudere mannen zijn vaak traditioneler. De jongeren gebruiken het in ieder geval niet als serieus middel. Jongeren gebruiken sociale media om zich te ontwikkelen, te uitten en zoeken acceptatie. Ze zitten dan in een ontwikkelperiode wat betreft hun leven. Seks en seksuele uitingen horen daarbij.

 

Sexting kan spannend zijn en vernieuwend. Let wel op de gevaren. Je weet nooit naar wie je het stuurt. Jouw foto’s kunnen in theorie met de hele wereld gedeeld worden. Let dus goed op naar wie je dat soort foto’s stuurt! Het is beter om een polaroid te maken, of om af te spreken. Dan zien je elkaar in real life, in plaats van op een pixel-achtig beeldscherm

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…