Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit denkt je vriend als jij wordt aangesproken door andere mannen

Anja
2 min read

Speelt jaloezie echt zo’n grote rol? Wat zegt dat over iemand?

Context 1: prille liefde

Aan het begin van de relatie – ook weleens de verliefdheidsweken genoemd – is de liefde intens en daarmee ook de jaloezie. Er zit een significant verschil in de gedachten van een vriend. Dat verschil zit hem in de context. Als de context een hagelnieuw vriendje is; is de jaloezie hoog. “Waarom praat hij met haar? Ik doe hem wat!”, zal je vriend denken. In ieder geval iets in die trend. De reden hierachter kun je vinden in onzekerheid en haantjesgedrag. Aan de ene kant is hij supertrots op jou; ‘zijn’ vriendin. Alleen van hem. Hij zal je dan ook beschermen. Aan de andere kant is het onzekerheid. Angst om je te verliezen, omdat de relatie nog maar pril is.

Context 2: al langer een relatie

Als je al jaren met je vriend samen bent, is het vertrouwen ook groter. Daardoor reageert je vriend minder furieus als andere mannen jou aanspreken. Dat lijkt misschien wel onverschilligheid, maar dat is niet zo. Het is puur vertrouwen in jouw doen en laten.

Heb dus geduld!

Jaloezie heeft vele oorzaken. In de liefde is het goed om die uit te praten. Vaak is er een (relatief eenvoudige) achterliggende reden. Als je vriend nu nog jaloers is; hebt geduld. Dat waait vanzelf wel over in vertrouwen!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…