Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is het geheim voor een gelukkige relatie

Anja
3 min read

Of je nu nog maar net, 7 maand, 3 jaar, of zelfs al 10 jaar samen bent met je partner, dat maakt niet uit. Je bent verliefd, je ziet elkaar graag, je maakt fantastische momenten mee samen, je gaat samen door moeilijke periodes… Wat is nu het geheim voor een gelukkige relatie? Herken jij deze zaken?

1. Elkaar aanvullen

In een gelukkige relatie vul je elkaar aan. Als koppel ben je nooit perfect, al is dat moeilijk om toe te geven. Als je vriendin bijvoorbeeld negatief is, kun jij als vriend met jouw eeuwige optimisme dat perfect aanvullen. Jij hebt last van chaos. Je vriendin kan met haar rustige karakter jou weer helemaal tot rust stellen. De ‘yin’ van elkaars ‘yang’ zijn.

2. Eerlijkheid

In een fijne (en vooral gelukkige) relatie staat eerlijkheid op nummer één. Dat gaat niet alleen over relaties of gedachtes. Nee, ook over de kleine zaken. Wees dus eerlijk tegen elkaar, als je iets niet wilt. Aan het begin kan het onenigheid oproepen, maar je investeert wel in jullie toekomst.

3. Acceptatie

Nobody is perfect. Deze zin is erg waar. Des te belangrijker om dit te weten in een relatie. Je vriend kan bijvoorbeeld minder goed in dansen zijn, maar wel goed in voetbal. Dat is een mooi punt. Ook een beperking, zoals ADHD, hoeft niet in de weg te staan van een relatie. Acceptatie helpt. Ook met eerlijkheid en jaloezie. Je weet wat je aan elkaar hebt, dus je hoeft je er geen zorgen over te maken.

4. Humor

In een sterke relatie heerst veel humor. Humor is goed voor de geest, voor de liefde en het maakt het leven fantastisch. Samen lol hebben; dat geeft kracht aan je relatie.

5. Fysiek contact

Dit punt hoeft niet iedere dag seks te betekenen. Wel betekent het dat jullie elkaar adoreren. Een relatie zonder enig fysiek contact is vriendschap. Praat met elkaar over seks. Het hoeft niet ongemakkelijk te zijn. In een gelukkige, sterke relatie kun je alles zeggen.

6. Vertrouwen

Vertrouwen om te zeggen wat je denkt, zijn wie je bent en te doen wat je wilt. Zonder oneerlijkheid, jaloezie of afgunst. Dat is het beste voor een relatie. Als je de bovenstaande punten kunt toepassen, of hard aan werkt, ga je zeker een fijne relatie tegemoet.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…