Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is hoe je aan de goedkoopste vliegtuigtickets raakt

Anja
2 min read

Sommige mensen gaan 1 keer per jaar op reis, anderen reizen soms wel vijf of zes keer naar het buitenland? Hoe doen ze dat nu? Door slim te boeken kun je veel geld besparen op vluchten.
Prijzen van vliegtickets kunnen erg verschillen. Sterker nog, het is zelfs aannemelijk dat de persoon naast je in het vliegtuig een totaal verschillende prijs heeft betaald voor exact dezelfde vlucht. In dat geval wil jij natuurlijk graag het goedkoopste ticket hebben. Maar hoe vind je deze dan? Hieronder een paar tips voor hoe je aan de goedkoopste vliegtuigtickets raakt!

1. Boek ruim van tevoren

Boek jij altijd last-minute? Met een beetje geluk weet jij nog een goed ticket te bemachtigen, maar het is altijd een risico. Je doet er over het algemeen verstandig aan om juist zo vroeg mogelijk je vliegticket te boeken. Op deze manier kun je de prijzen in de gaten houden en toehappen wanneer de prijs op een laag niveau zit.

2. Wees flexibel

Wil jij per se op 1 juli vliegen, dan is de kans groot dat je niet het goedkoopste ticket hebt. Als jij flexibel bent met je reisdata is het makkelijker om een goedkoop vliegticket te boeken. De goedkoopste dagen om naar je bestemming te vliegen zijn over het algemeen dinsdag, woensdag en zaterdag.

De goedkoopste dagen voor de terugvlucht zijn zondag, dinsdag en woensdag.

3. Enkele tickets

Het klinkt misschien vreemd, maar je kunt geld besparen door twee losse vliegtickets te boeken. Bijvoorbeeld in het geval van een luchthaven waar meerdere maatschappijen dezelfde bestemming aanbieden.

4. Heilige dinsdag

Vliegmaatschappijen beginnen hun week (hoe kan het ook anders) op maandag. Op dinsdag gooien zij de tickets in de aanbieding. Boek je vlucht dus altijd op een dinsdag. Dit kan soms wel meer dan honderd euro schelen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…